Demòcrates analitza ajudes directes per pagar salaris i moratòries de pagaments per una segona fase de mesures

Els membres del grup parlamentari comencen a estudiar noves iniciatives per accentuar el suport a treballadors, autònoms i hotelers com a actors més perjudicats per la crisi del coronavirus

-
-
El grup parlamentari demòcrata està analitzant nous ajuts per adoptar en una segona fase de mesures per afrontar l’impacte econòmic que tindrà la crisi del coronavirus. Els consellers, que mantenen el seu treball en format telemàtic, analitzen ajudes més directes per fer front al pagament dels salaris, moratòries de pagaments o emissió de deute públic. Les mesures han d’anar encarades, segons la formació, a suavitzar la situació actual de crisi i compassar-la en el temps. La voluntat és consensuar-les amb el Govern, la resta de grups de la coalició governamental, i també la resta de forces parlamentàries.

Demòcrates afirmen que des que es va veure que caldria adoptar un confinament generalitzat s’està treballant per pal·liar els efectes del tancament de bona part de l’activitat empresarial del país així com els de l’aturada de l’arribada de turistes. En aquest sentit, el grup demòcrata va treballar conjuntament amb el Govern, els grups de la coalició i la resta de forces parlamentàries la Llei Òmnibus recentment aprovada al Consell General i, paral·lelament, ja hauria iniciat, assegura, l’anàlisi de les accions per a la fase 2 de la crisi sanitària. 

És a dir, “tan bon punt s’han acordat les mesures urgents i directes per donar oxigen a empresaris i treballadors els primers dies de la crisi, Demòcrates és conscient que calen noves ajudes que complementin les ja aprovades, tenint en compte que no hi ha data concreta de finalització de la situació”. A la vegada, hi hauria d’haver una fase 3, quan ja es comencin a aixecar restriccions, implicarà accions encarades a recuperar l’economia per iniciar el camí ascendent del teixit productiu nacional. 

En relació a la denominada fase dos, els conselles demòcrates s’estan reunint, telemàticament, per tractar accions sobretot pensades pels qui poden veure’s més afectats per la crisi sanitària, com poden ser els petits autònoms, els treballadors (per tal d’evitar la destrucció de llocs de treball), i també els hotelers que, malgrat que no entren dins la llista de negocis que han de tancar obligatòriament, han vist anul·lada pràcticament a zero qualsevol possibilitat d’ingrés. Demòcrates també es vol centrar en col·lectius més vulnerables, ciutadans que no tenen ingressos, han estat acomiadats o tenen casuístiques econòmiques complicades. 

 

Comentaris (6)

Trending