De vendre cotxes a fabricar bicis elèctriques: Motorauto deixa lloc a Forestal Bikes

Els històrics locals del concessionari Opel, que passa a mans d’Automòbils Pyrénées, acolliran una fàbrica de cicles impulsada pels inversors russos residents que rescaten el negoci de l’aigua a Arinsal

-
-
Si pretén adquirir un cotxe de la marca Opel o qualsevol altre vehicle que fins ara li pogués oferir Motorauto no caldrà que vagi a l’avinguda Santa Coloma. A partir de demà, el negoci i el domicili canvien de mans, i els històrics locals de l’avinguda Santa Coloma comencen a reformar-se de manera molt intensa -les plantes superiors ja fa un temps que estan en obres- per convertir-se en una fàbrica de bicicletes elèctriques de cert nivell encara que sense arribar al professionalisme.

Els promotors de la fàbrica de bicis són els mateixos inversors residents russos que estan transformant les antigues instal·lacions d’Aigües d’Arinsal per convertir-les en una planta embotelladora d’aigües de diverses menes, una fàbrica de cervesa i un local de restauració on es podran degustar les begudes que es produeixin en el mateix establiment més una oferta gastronòmica que s’està acabant de preparar. Si el projecte d’Arinsal està ja molt avançat i només algunes qüestions burocràtiques, pràcticament, dilaten la posada en marxa del negoci, a l’avinguda Santa Coloma s’hi intensificaran ara els treballs de remodelació dels locals.

Ilya Rouss és l’administrador de la societat Smileriding, que pretén fabricar bicicletes de diverses games a l’avinguda Santa Coloma, i que té en Cedric Gracia com a referent de la marca

Formalment, la societat Smileriding, administrada pel resident rus a la Massana Ilya Rouss, ha signat fa uns mesos amb els titulars de l’immoble ocupat pel concessionari Opel  un contracte d’arrendament amb opció de compra per a un llarg termini. Tot i això, la inversió a realitzar per adequar les instal·lacions és tan notable que els empresaris russos -Anton Yarashuk és el soci de Rouss a Lizard Holding, el conglomerat empresarial propietari del negoci de les bicis i del d’Arinsal, anomenat Aigua Pura- estarien molt decidits a accelerar l’adquisició dels locals i fer-los seus. 

Per al projecte de fabricació de bicicletes, els dos inversors russos compten amb la col·laboració de l’exbiker Cedric Gracia, que esdevindrà la cara de la firma i dels productes ciclistes, que es comercialitzaran amb el nom de Forestal. La intenció es produir diverses games de bicicletes. Vindria a ser, han assegurat les fonts, l’equivalent a Commençal però en versió elèctrica. La nova societat es planteja una producció més que elevada. Hauria d’iniciar-se a final d’any. Però caldrà veure si és possible.

Smileriding ha llogat les set plantes -baixos més sis- que té l’edifici. En total, han explicat les fonts, uns 7.700 metres quadrats de superfície per desenvolupar tot el projecte. Les plantes superiors ja fa tres mesos que estan a disposició dels promotors de Forestal Bikes. De fet, ja fa temps que es treballa en la seva remodelació i adequació a les necessitats de la firma. A partir d’aquest dijous, 1 d’agost, la resta de plantes que no s’havien lliurat passen a mans dels titulars d’Smileriding.

Aigua Pura, una altra firma dels empresaris, està ultimant la reforma de les antigues dependències d’Aigües d’Arinsal per embotellar-hi aigua, fabricar-hi cervesa i oferir restauració

L’immoble de l’avinguda Santa Coloma és propietat d’una societat els partícips de la qual coincideixen, en gran mesura, amb els accionistes de Motorauto, l’empresa dedicada a la compra-venda de cotxes i que habitualment ha tingut com a cara visible o persona de referència Enric Tarrado, qui ha estat home públic per la seva activitat política i diplomàtica, els darrers anys. Malgrat decidir llogar el local primigeni, Motorauto es va plantejar traslladar l’activitat comercial en algun altre establiment mateix de la capital. Al final, però, la idea va resultar inviable i es va acabar per arribar a un acord amb Automòbils Pyrénées per traspassar-los la línia de negoci.

Així que a partir d’aquest dijous, Opel i aquells productes i marques associats a Motorauto, estaran a la venda en el recinte automobilístic que Pyrénées té a la recta que hi ha uns metres abans d’arribar al trencall d’Aixovall. I els empresaris-inversos russos (Rouss ja fa uns quants anys que resideix a la Massana, on està ubicada la delegació per a Europa d’una firma que, entre altres, produeix jocs de naturalesa informàtica per a dispositius electrònics, que és el que per ara els fa fer diners a cabassos) adequaran l’edifici de Santa Coloma per fabricar-hi bicicletes i acabaran de perfilar el negoci d’embotellament d’aigua i fabricació de cervesa -per al qual ja han invertit una bona pila de milions d’euros- a Arinsal.

Comentaris (3)

Trending