‘d’Acord’ demana més inversió i promoció a zones comercials d’Andorra la Vella que considera abandonades

Els candidats Quim Miró i Pere Baró posen de relleus els molts establiments que hi ha tancats en avingudes com la Príncep Benlloch o la de Santa Coloma

-
-
Els candidats de la llista de ‘d’Acord’ a Andorra la Vella, Quim Miró i Pere Baró, han posat en relleu la necessitat de potenciar el comerç de zones de la parròquia que en els darrers anys han estat “abandonades” i on s’ha invertit poc. També han defensat que cal que aquests indrets, on hi ha establiments familiars, mereixen també l’interès i la promoció per part d’Andorra Turisme, ja que, en cas contrari, molts es veuen obligats a tancar.

Així ho han explicat aquest divendres durant una passejada que han fet, justament, per una d’aquestes zones menys afavorides per les inversions tant del Govern com del comú –en mans de Demòcrates per Andorra (DA)-, la de Prada Ramon. El cap de llista, Quim Miró, ha recordat que en els darrers anys “l’avinguda Meritxell s’ha refet tres o quatre vegades i la inversió ha estat molt important”. Malgrat admetre que és una zona que “cal promocionar perquè és un dels eixos clau del país”, ha recordat que “no només existeix aquesta zona sinó que n’hi ha d’altres a Santa Coloma o Andorra la Vella on gairebé s’ha perdut tot el comerç”.

Com a exemple ha posat les avingudes Príncep Benlloch i de Santa Coloma: “L’altre dia vaig passejar del comú al cementiri i vaig comptar fins a 60 o 70 locals tancats”.  Miró ha expressat que “cal que la promoció es faci d’una altra forma”. Així, ha reconegut que “està bé que es destaqui l’esqui, Vivand o Andorra la Vella, però també s’hauria d’intentar que l’altre comerç pugui tirar endavant”. Al seu entendre, “es pot aconseguir que les campanyes d’Andorra Turisme també s’aprofitin per publicitar aquests altres barris i que no tot vagi enfocat cap al centre”. 

En la mateixa línia s’ha expressat Pere Baró, primer suplent de la candidatura, que ha posat un clar exemple d’aquesta situació amb la celebració de la Copa del Món d’esquí. “No crec que estigui portant el fruit que tothom pensava”, ha indicat. Ja centrat en Andorra la Vella, ha recordat que als barris que es troben amb menys inversió hi ha sobretot “petits comerços de famílies” i ha alertat que “no portar diners a aquestes zones no només significa que les deixes de bandes sinó que provoques que hagin de tancar els seus negocis i buscar altres formes per sobreviure”.

Comentaris

Trending