DA garanteix que ara sí que pensa aprovar una llei d’impacte ambiental

L’encara ministra de Medi Ambient i candidata remarca la voluntat de tirar endavant un text que ja fa quatre anys va quedar al calaix i aquesta darrera legislatura 

-
-
La cap de llista demòcrata a Escaldes-Engordany, Sílvia Calvó, ha assegurat aquest dimecres que en cas de poder tornar a governar, ara sí, DA estarà en disposició de poder aprovar una llei d’avaluació de l’impacte ambiental. Aquest text, que hauria de permetre “integrar des del principi una sèrie de mesures encarades a protegir el Medi Ambient pel que fa a projectes que puguin tenir efectes” sobre el paisatge i la biodiversitat, fa anys, ja no pas d’aquesta legislatura, sinó de l’anterior, que està a l’agenda i va estar apunt de tramitar-se però finalment es va quedar al calaix davant la pressió de certs lobbys.

La ministra de Medi Ambient en funcions i candidata representant ha explicat que el nou text “no impossibilitarà realitzar projectes, però el que sí farà és integrar mesures de protecció i de correcció des del principi”. En un acte al pont de la Tosca, a Escaldes- Engordany, Calvó ha dit que a Andorra ja hi ha una normativa que fa referència a treballs “que afecten el moviment de terrenys’, però el nou text preveu ‘ampliar-ho a les indústries o a altres propostes”

La perspectiva és la protecció del Medi Ambient i la salut de les persones i integrar mesures correctores des de l’inici”, ha dit la candidata número 1 de Demòcrates Independents a la parròquia d’Escaldes-Engordany, que ha estat acompanyada pel número 2, Javier Giménez. Calvó ha dit que el medi natural “és un pilar que aporta molta qualitat de vida a les persones que viuen a Andorra i també és un atractiu turístic” i que el programa de Demòcrates preveu “el desenvolupament” de la Llei de protecció del medi natural, del paisatge i de la biodiversitat. 

De l’energia autosuficient a la zona franca

Més enllà dels plantejaments fets des d’Escaldes, la resta de candidatures parroquials i també candidats nacionals vinculats a la Massana han fet aquest dimecres diverses propostes o recordatori de propostes o projectes que hi ha en curt. Així, des de Canillo, concretament des de la central de cogeneració de Soldeu, Meritxell Palmitjavila i Aitor Osorio han parlat de la necessitat de dur a terme una producció energètica autosuficient sempre tenint en compte el respecte al medi ambient. Des de la plaça del Consell, els candidats d’Andorra la Vella juntament amb el pilot Albert Llovera han garantit que Demòcrates contribuirà a tirar endavant la reordenació dels entorns de Casa de la Vall.

Ordino i Encamp han donat protagonisme a la gent gran i als més joves. La candidatura ordinenca encapçalada per Joan Martínez Benazet ha posat l’accent en aprofundir en l’acompanyament amb les persones grans amb dependència tot prioritzant l’atenció domiciliària. Des d’Encamp, Maria Martisella ha exposat la necessitat d’anticipar-se a les necessitats de la joventut. Ester Molné i César Marquina han apostat, des de la Massana, la necessitat de crear empreses emergents a partir del compartiment de sinergies entre la Universitat, Actua i el Niu d’empreses massanenc. També d’empreses s’han referit els candidats de Sant Julià Carles Álvarez i Vicky Grau, que han anunciat la voluntat demòcrata de configurar una zona franca com a “pol d’atracció” empresarial.

Comentaris

Trending