DA fixa com a prioritàries les reformes de la Funció Pública i la laboral en la recta final de la legislatura

L’executiva demòcrata, que avala el suport al Coprincipat en contraposició amb la despenalització de l’avortament, marca distàncies amb Laurèdia en Comú 

-
-

Demòcrates per Andorra (DA) fixa com a reptes legislatius abans no es dissolgui el Consell General la reforma de la Funció Pública i l’aprovació de les lleis laborals, dues qüestions que considera “inajornables”, al marge de tirar endavant el pressupost per al 2019, que serà, en certa manera, el que establirà el punt final de la legislatura. L’executiva de la formació ha tornat a reunir-se aquest dimecres després del període estival i passat revista, entre altres, a l’evolució del debat d’orientació política.

Més enllà de fer el punt respecte d’aquells punts en què el partit més ha d’incidir per fer costat al grup parlamentari i al Govern, els dirigents de la formació, encapçalats pel seu secretari general, Esteve Vidal, han donat per bo el posicionament mantingut tant pel màxim responsable de l’executiu, Toni Martí, com pel president del grup parlamentari, Ladislau Baró, en relació al manteniment de l’estructura institucional en contraposició amb la legalització de l’avortament. És a dir, el Coprincipat és prioritari i, en conseqüència, la despenalització de l’avortament inviable.

Els demòcrates volen posar tota la feina que sigui possible sobre la taula amb vistes de tirar endavant els 32 textos legislatius que actualment hi ha en tràmit parlamentari. L’objectiu, a parer de l’Executiva i del conseller general, Marc Ballestà, és equiparable a finals de legislatura anteriors en que el volum de textos a treballar, fins i tot, superava aquesta xifra amb escreix. 

La prioritat és tancar les reformes previstes que, en els àmbits de la Funció Pública i de la legislació laboral, “són inajornables". Un cop concretat el calendari hàbil abans de la dissolució del Consell General, a mitjans del mes de febrer, els representants del Grup Parlamentari Demòcrata a l’executiva consideren que es podrà focalitzar tota la capacitat de treball en la feina en comissió i compten amb que la voluntat per part de la resta de grups serà tancar el màxim de lleis possible.

També s’ha fet incís en la situació que es viu en la majoria del comú de Sant Julià. I l’executiva demòcrata s’ha desmarcat més que mai del cònsol lauredià o de Laurèdia en Comú, si es vol dir d’una altra manera, donant ple suport a les dues militants més implicades amb DA que alhora formen part de l’esmentada majoria encara que no de la junta de govern, Paqui Barbero i Meritxell Teruel, a les quals ha encoratjat a seguir treballant per la parròquia amb l’objectiu de tancar el mandat amb un bon balanç de feina feta.

Una altra de les qüestions que s’ha repassat ha estat l’agenda governamental que, durant aquesta tardor i especialment durant el mes d’octubre, contempla diversa activitat internacional. En aquest sentit s’ha recordat la visita a Andorra del ministre d’Exteriors espanyol, Josep Borrell, que es trobarà amb la ministra Maria Ubach. O la propera intervenció del cap de Govern a l’Assemblea General de les Nacions Unides que es celebrarà la setmana vinent a Nova York.

Comentaris

Trending