DA aposta per Joan Manel Abril Campoy per cobrir la vacant de magistrat al TC

El president del Tribunal Superior de Justícia ha afirmat que acceptaria el càrrec si obté el suport necessari

-
-
La formació política Demòcrates per Andorra (DA) s'ha decantat finalment per escollir com a magistrat Joan Manel Abril Campoy, actualment president del Tribunal Superior de Justícia, per omplir la vacant de vacant que hi ha al Tribunal Constitucional (TC) després de la renúncia d'Isidre Molas per motius familiars i de salut. Tot apunta, que la resta de grups parlamentaris donarien suport aquesta decisió i que Campoy acceptaria cobrir el càrrec.

Els responsables de DA ja haurien exposat verbalment a la resta de presidents de grups parlamentaris que el seu candidat preferit per ocupar la plaça del TC és Abril Campoy. Aquest hauria mostrat la seva predisposició a acceptar el càrrec, sempre que obtingui el suport necessari per ser magistrat. La decisió es comunicarà formalment a la propera junta de presidents de grups parlamentaris que se celebrarà la setmana vinent.

De moment, la resta de formacions polítiques estan analitzant si donaran suport a Abril Campoy o bé si presentaran alguna altra alternativa, ja que ara mateix està tot sobre la taula i no hi ha res ferm. Malgrat que, els grups parlamentaris han exposat que el fet que sigui DA qui doni suport al president del Tribunal Superior de Justícia, apuntaria al fet que es doni viabilitat aquest candidat.

Abril Campoy, tal com ja vam exposar, és un candidat que coneix el dia a dia del país, ja que fa un temps que exerceix com a magistrat del TS a temps complet. I alhora, és un jutge català que va ser ex magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i que ara té una excedència, ja que en certa manera va ser una víctima col·lateral del procés sobiranista. També ha estat professor titular de dret civil a la Universitat Autònoma de Barcelona. 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending