Visites guiades per celebrar el Dia internacional del conservador i restaurador

El departament de Patrimoni cultural ha organitzat activitats a diversos tallers, on es podran veure diversos processos d’aquestes feines

Comentaris

Procés de restauracio al taller ubicat al Rosaleda.
Procés de restauracio al taller ubicat al Rosaleda.

El ministeri de Cultura i Esports, a través del departament de Patrimoni Cultural, ha organitzat el proper dijous, 27 de gener, diverses activitats per celebrar el Dia internacional del conservador i restaurador. Així, s’han programat quatre visites guiades als tallers de restauració i d’inventari de l’Àrea de Patrimoni Cultural, i dos al taller de restauració de l’Arxiu Nacional d’Andorra.

Així, a les 12:00 h i 12:30 h és duran a terme els tallers de restauració de l’Arxiu Nacional d’Andorra, on es podrà veure, entre altres, el procés de restauració d’un llibre de Protocols Notarials. Per altra banda, a les 10:00 h, 10:30 h, 16:00 h i 16:30 h es farà el taller de restauració i el d’inventari de l’Àrea de Patrimoni Cultural, on s’observarà la restauració de les peces que s’estan recuperant del retaule major de Santa Eulàlia d’Encamp. Les inscripcions són gratuïtes amb reserva prèvia, amb aforament limitat i mascareta FFP2.

El 27 de gener es celebra el Dia internacional del conservador i restaurador. És una data que es va establir al XVIII Congrés Internacional de Conservació i Restauració de Béns Culturals celebrat a Granada l’any 2011. Es va triar en honor al natalici d’Eugène Viollet le Duc, arquitecte, arqueòleg i escriptor francès, i una de les figures més reconegudes en la conservació i la restauració del patrimoni.

Andorra participa en aquest esdeveniment que pretén promoure i donar a conèixer la feina del conservador/a i restaurador/a de béns mobles per a preservar i difondre el patrimoni cultural. De forma general, els objectius que es persegueixen en l’àmbit de la conservació i restauració són de perllongar la vida de les peces, tot respectant la seva naturalesa i les seves característiques estètiques i formals, amb la finalitat de poder transmetre aquest patrimoni en les millors condicions a les generacions futures.

Comentaris

Trending