Visita de la directora de la UNESCO amb motiu del 30è aniversari de l'entrada d'Andorra a l'ONU

Vindrà els dies 10 i 11 de juliol i el Govern aprofitarà les reunions tècniques per exposar els projectes que volen optar al reconeixement de l'organisme

Audrey Azoulay, directora general de l'Unesco.
Audrey Azoulay, directora general de l'Unesco. ARXIU

La directora general de la UNESCO, Audrey Azoulay, visitarà a Andorra els propers 10 i 11 de juliol amb motiu de la celebració dels 30 anys de l'entrada d'Andorra a les Nacions Unides. Durant la seva estada es faran sessions de treball tècniques que des del govern s'aprofitaran per exposar els projectes que volen optar al reconeixement de l'organisme.

Es tracta de la candidatura per posar en relleu l'art de construir murs en pedra seca i la candidatura conjunta d'Andorra amb Espanya i França: 'Els testimonis materials de la construcció de l'Estat dels Pirineus: el coprincipat d'Andorra'. Una proposta transnacional liderada per Andorra que vol explicar el territori a través de 12 monuments (10 andorrans més el castell de Foix i la catedral de La Seu d'Urgell). Durant aquestes trobades també es parlarà dels projectes ja reconeguts per la UNESCO com les Falles de Sant Joan o el Ball de l'Ossa.

Durant la seva estada, Azoulay serà rebuda pel cap de Govern i diversos ministres i coneixerà sobre el terreny la Vall del Madriu-Perafita-Claror, declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO el 2004 atenent el valor paisatgístic. La preservació d'una vall major totalment és un fet insòlit i l'únic cas que s'ha donat als Pirineus. També visitarà Ordino com a reserva de la biosfera des del 2020.

Andorra es va adherir a l'ONU el 28 de juliol de 1993, i a la UNESCO el 20 d'octubre del mateix any. Per tant, enguany se celebra el 30è aniversari. Diversos directors generals de la UNESCO han visitat anteriorment el Principat al llarg d'aquestes tres dècades. L'última visita va ser el 2014 de l'antecessora d'Azoulay, la búlgara Irina Bokova, que va ser la directora general de la UNESCO entre 2009 i 2017.

 

Comentaris (1)

Trending