La Universitat d’Estiu estrena format i s’allargarà fins al novembre

Dilluns i dimarts tindran lloc les dues primeres conferències, totes elles centrades en el tema que serà l’eix d’aquesta 37a edició: ‘La Unió Europea: reptes i perspectives’

El dípic de la Universitat d'Estiu i Tardor.
El dípic de la Universitat d'Estiu i Tardor. SFGA / C.Esteve

La 37a edició de la Universitat d’Estiu i Tardor viurà aquest dilluns el seu tret de sortida. Ho farà sota el títol ‘La Unió Europea: reptes i perspectives’. Enguany, les jornades tindran un format renovat i actualitzat, però amb la mateixa voluntat de sempre: ser un fòrum de reflexió i d’obertura al món.

Així, a partir d’aquesta edició, les sessions es reparteixen durant el darrer trimestre de l’any i no com, fins ara, al llarg d’una única setmana. La inauguració tindrà lloc dilluns, amb l’obertura del cap de Govern, Xavier Espot, i la ponència ‘L’estat de la Unió Europea: crisi i reforma’, a càrrec de Pol Morillas. Ja el dimarts, l’excap de divisió del Servei Europeu per a l’acció Exterior i excap negociador adjunt de la UE per a l’acord d’associació amb Andorra, Claude Maerten, serà al Principiat per oferir la conferència ‘La Unió Europea i els acords d’associació’.

La següent sessió prevista, en format telemàtic, serà el 4 d’octubre i la dirigirà el politòleg Robin Niblett i portarà per títol ‘La Unió Europea i el Brexit’. Finalment, el 9 de novembre es farà la darrera sessió, també presencial, amb l’ara rectora del Col·legi d’Europa i exalta representant de la UE per als Afers Exteriors i la Política de Seguretat, Federica Mogherini. Tancarà l’acte la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla.

Per tant, el programa s’allargarà fins ben entrada la tardor. Es poc consultar a la web de la Universitat d’Estiu i Tardor.

Etiquetes

Comentaris

Trending