Troballa arqueològica de dues tombes a l’entorn de l’església de Santa Coloma

L’aparició s’ha donat en el marc de les obres d’adequació i millora del camí dels voltants que està realitzant el comú d’Andorra la Vella

Una de les tombes trobades a l'entorn de l'església de Santa Coloma.
Una de les tombes trobades a l'entorn de l'església de Santa Coloma.

L’àrea de Patrimoni Cultural ha enregistrat unes troballes arqueològiques als entorns de l’església de Santa Coloma. L’aparició ha tingut lloc en el marc de les obres d’adequació i millora del camí als voltants de la infraestructura que realitza el comú d’Andorra la Vella.

En tractar-se d’un espai de presumpció arqueològica, i seguint el protocol establert, el comú de la capital havia informat al ministeri de cultura de l’inici de les obres per tal que tècnics arqueològics hi fossin presents. Així, la troballa inclou les restes d’una estructura quadrada, que està parcialment desfeta per una rasa de serveis, dos tombes, possiblement medievals, i les restes d’un mur.

Aquesta descoberta és tan recent que caldrà esperar que avanci la intervenció per disposar de més informació. S’ha de tenir en compte que, a l’entorn de l’església preromànica es troba la necròpolis medieval i el cementiri modern. Els tècnics de l’Àrea de Patrimoni Cultural i els del comú d’Andorra la Vella han acordat executar les tasques necessàries amb l’objectiu de documentar les restes i fer-ho compatible amb la continuació de l’adequació de l’espai.

Comentaris (2)

Trending