‘The Fairy Queen’, l’obra que dirigeix Joan Anton Rechi al Festival de Peralada

L’estrena serà aquest divendres a la població de l’Alt Empordà i és una creació pròpia del certamen que barreja lírica, música barroca i disbauxa

Cartell de 'The Fairy Queen'
Cartell de 'The Fairy Queen'

El Festival de Peralada estrenarà aquest divendres l’obra de producció pròpia ‘The Fairy Queen’. La representació andorrana vindrà de la mà de Joan Anton Rechi qui, conjuntament amb Dani Espasa, s’encarregarà de la direcció musical i escènica. Es tracta d’una posada en escena que promet barrejar lírica, música barroca i disbauxa. La inspiració ha arribat a de la mà de ‘El somni d’una nit d’estiu’ de Shakespeare i ha creat una nova versió de l’òpera barroca.

‘The Fairy Queen’ va ser creada el 1692 pel músic anglès Henry Purcell, i la versió original es dividia en cinc actes. Aquesta estructura, força atípica en una obra d’aquestes característiques, ha permès a Rechi potenciar el retrobament entre públic, artistes i festival. L’andorrà proposa, segons indiquen alguns mitjans catalans, endinsar-se en un espai oníric, on es busca la inspiració perquè tornin les grans nits. En aquesta ocasió, les fades, follets i esperits del bosc es converteixen en els personatges de les òperes més emblemàtiques del festival.

L’obra que es podrà veure aquesta nit a Peralada és un espectacle en dues parts que té una durada de dues hores i mitja. De fet, únicament es representarà tan sols aquesta nit, on serà l’estrena absoluta. Malgrat això, s’espera que pugui fer-se en altres llocs de forma posterior.

Rechi assumeix la direcció escènica d’aquesta producció. La musical serà per a Espasa. Entre el repartiment hi figura Xavier Sabata, Ana Quintans, Judith van Wanroij, Mark Milhofer, Thomas Walker i Nicolas Brooymans. L’escenogracia és de Gabriel Insignares, el vestuari de Gabriela Salaverri, la il·luminació d’Alberto Rodríguez Vega i les coreografies, de Mar Gómez.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending