La Temporada de Teatre aposta per la producció nacional, Joel Joan i Ramon Madaula

Les representacions s'iniciaran aquest diumenge a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria amb 'Troianes' de la Jocand i acabaran, com és habitual amb 'Els Pastorets'

Comentaris

Joel Joan a 'El gran comediant'.
Joel Joan a 'El gran comediant'. FOCUS

La 61a Temporada de Teatre d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria aposta per les produccions nacionals i per dos actors com Joel Joan i Ramon Madaula.  Les representacions s'iniciaran aquest diumenge a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria amb 'Troianes' de la Jocand i acabaran, com és habitual amb 'Els Pastorets'.

La directora de Cultura del comú de Sant Julià de Lòria, Laura Rogé és una producció de la Jocand dirigida per Juanma Casero i Irina Robles que és una versió de l'obra d’Eurípides amb vuit actrius. “Ens fa especial il·lusió perquè hi ha tres membres del repartiment que han estat col·laboradors d’'Els Pastorets'”, ha remarcat. "És una proposta plena de força amb actrius de 17 a 20 anys", ha afegit Rogé La segona representació que acollirà el Claror serà “Límits” un projecte de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA) en col·laboració amb l’ONCA. Es tracta d’un treball de creació on es barregen diversos llenguatges escènics amb música en directe. Tindrà lloc el 5 de novembre a les 21 hores. Segons ha explicat Rogé, "és una reflexió al voltants dels límits dels individus i de la societat"-

La tercera representació, 'El gran comediant' vindrà de la mà de l’actor Joel Joan que torna a Andorra després del 2013 i serà el 24 del mateix mes. Serà l'única obra no nacional de Sant Julià. Per Rogé, "és el perfil de muntatge habitual a la temporada i el que ens demanen els espectadors".

A Andorra la Vella, la temporada comença el dijous 27 d’octubre (20.30 h) amb 'Tocar Mare' al Teatre Comunal, una comèdia dramàtica de Marta Barceló, guanyadora del 6è Torneig de dramatúrgia del Temporada alta i que promet bons moments. El muntatge, amb Lluïsa Castell i Georgina Latre, gira al voltant de la maternitat i la relació entre les dues protagonistes. El muntatge s'estrenarà el pròxim dia 7 a Girona, i el director de Cultura, del comú de la capital, Jan Cartes afirma que "l'hem contractat sense haver-la vist perquè el premi és tota una garantia". 

La periodista de TV3 Raquel Sans actua a 'Buffalo Bill a Barcelona'

La segona cita a Andorra la Vella és l’11 de novembre (20.30 h) al Teatre Comunal amb 'Buffalo Bill a Barcelona', amb dues cares molt conegudes. El reconegut Ramon Madaula, que aquest cop fa un ‘experiment’ i ha fet pujar a l’escenari la periodista de TV3 Raquel Sans, conductora del Telenotícies Migdia i excorresponsal a Washington, que interpretant-se a ella mateixa entrevista un Madaula convertit en Buffalo Bill. L’obra recorda la visita que va fer aquest curiós personatge a la Barcelona de finals del segle XIX en el marc d’una gira europea que va incloure ciutats com París o Londres, i que no va tenir l’èxit esperat. Cartes pronostica que "serà un espectacle atractiu i divertit".

La Temporada es tanca a Andorra la Vella el 16 de desembre (20.30 h) amb els Yllana, que en aquesta ocasió duran el seu espectacle 'The opera locos' al Centre de Congressos. La companyia de teatre d’humor gestual, que ha visitat Andorra la Vella des dels anys 90 en 9 ocasions, presenta un muntatge que ha estat  guanyador del Premi MAX al millor espectacle musical del 2019 i que està protagonitzat per un grup d’extraordinaris cantants molt excèntrics que porten a escena fragments d’òperes de molta qualitat com 'Carmen' o 'Nabuco'

Aquesta temporada tindrà dos espectacles el divendres a Andorra la Vella -'Buffalo Bill' i 'The opera locos'- i l'horari majoritari serà el de dos quarts de nou que es manté des de fa tres temporades. "Ens funciona bé", segons Cartes. L'ocupació de les sales es preveu que estigui entre el 70 i el 80%. Totes les entrades dels espectacles -menys la d’'Els Pastorets'- ja estan a la venda a partir d’aquaest dimarts al web dels dos comuns. 

Comentaris

Trending