El servei de préstec electrònic a les biblioteques es consolida amb 700 usuaris inscrits

Al llarg d’aquest 2022 ja s’han deixat prop de 2.000 documents i, per tant, tot fa pensar que, novament, es milloraran les xifres de l’any anterior, quan es van cedir més de 2.300

La biblioteca pública de Govern.
La biblioteca pública de Govern.

Les noves tecnologies s’han consolidat també al servei de biblioteques. En els darrers anys, el nombre d’usuaris del sistema de préstec electrònic de llibres s’ha incrementat de forma important i també ho ha fet, lògicament, el nombre d’obres agafades. Ja són 700 els ciutadans que fan servir aquesta fórmula i durant el 2021 es van superar els 2.300 exemplars llegits a través del servei eBiblio.

Així s’ha explicat des del Govern, coincidint amb el fet que aquest 24 d’octubre es commemora el Dia de les Biblioteques. Actualment, hi ha 700 usuaris inscrits a aquest sistema i, d’aquests, 201 estan actius. És a dir, l’utilitzen de forma regular. Fins al dia d’avui, s’han prestat 1.997 documents, dels quals un 70% llibres i un 24,5% revistes.

Per tant, tot fa pensar que, novament, es tancarà el 2022 amb un increment tant dels ciutadans que fan servir l’eBiblio com el nombre de préstecs. El 2021 es va tancar amb 2.307 per a un total de 170 usuaris actius.

Pel que fa als títols, entre els cinc de més èxit es col·la un autor andorrà: Iñaki Rubio amb el seu ‘Morts, qui us ha mort’. També hi destaquen ‘El Cas Alaska Sanders’, de Joel Dicker, ‘Benvolguda’, d’Empar Moliner, ‘La bestia’, de Carmen Mola, i ‘Violeta’, d’Isabel Allende.

eBiblio Andorra és un servei de la Xarxa de Biblioteques d’Andorra que fa possible el préstec gratuït de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques d’Andorra. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents. El servei es promou des del ministeri de Cultura i Esports amb la col·laboració dels comuns de Canillo, Encamp, Ordino, la Massana, Sant Julià de Lòria i Escaldes[1]Engordany.

Etiquetes

Comentaris

Trending