Un segell espanyol donarà a conèixer la tradició dels arlequins de Canillo

Es posarà en circulació el pròxim divendres i tindrà com a base els populars personatges, clau en la celebració del Carnaval de la parròquia

Joves i nens de Canillo vestits d'arlequins l'any 2011.
Joves i nens de Canillo vestits d'arlequins l'any 2011. ANA / Arxiu d'Etnografia

Coincidint amb les dates de celebració del Carnaval, que enguany serà ben diferent per culpa de la pandèmia del coronavirus, una de les tradicions d’aquesta festa al país tindrà l’oportunitat de ser difosa. En concret, la dels arlequins de Canillo. A partir pròxim divendres a Espanya es posarà en circulació un segell que recull aquest costum.

Així queda de manifest en l’edicte que s’ha publicat al BOE i que segueix la normativa que regula l’emissió de segells de correus i altres signes de franqueig. El document autoritza justament la creació d’aquest element i la seva posada en circulació, sota la sèrie Cultura Popular-2021.

L’edicte també revela quines seran les seves característiques tècniques. Tindrà una mida de 40,9 x 28,8 mil·límetres, en format horitzonal. Es farà una tirada de 55.000 exemplars, cadascú dels quals tindrà un cost d’1,5 euros. Es posarà a la venda a partir del 12 de febrer, coincidint, justament, amb la data d’inici del Carnaval.

El segell sobre els Arlequins de Canillo es mantindrà a la venda fins al 31 de desembre del 2023. Es farà a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, que reservarà com a mínim 2.500 unitats per a Correos.

D’aquesta forma, es donarà a conèixer una de les tradicions andorranes pel Carnaval. Els arlequins són uns personatges molt arrelats en la celebració d’aquesta festa a Canillo, sempre presents als actes que es fan a la parròquia aquests dies.

Etiquetes

Comentaris

Trending