El Sax Fest tanca una edició de rècord

Els organitzadors destaquen el nivell mostrat pels joves saxofonistes que cada vegada és més alt i exigent

Un dels concerts de saxo d'aquesta edició del certamen.
Un dels concerts de saxo d'aquesta edició del certamen.

Andorra la Vella ha clausurat la vuitena edició del Sax Fest amb un rècord de participació d'estudiants i professionals del saxo i que arriba en recuperar la normalitat després de la Covid. Dos joves andorrans han aconseguit el primer premi de dues categories més joves, demostrant el talent que tenen aquests músics més petits.

Un total de 174 persones acreditades, 84 participants entre els concursos de solo i joves, 150 masterclass realitzades, 18 professionals internacionals per dur a terme les classes i de jurat, i 2.400 entrades venudes en els concerts. Aquestes són les dades d’una vuitena edició del Sax Fest de rècord que ha recuperat la normalitat després de la Covid-19. “És un somni que Andorra aconsegueixi concentrar el món professional del saxòfon durant una setmana. Realment, la intensitat i l’experiència que ens emportem tots marca la diferència”, ha assenyalat el director i organitzador del certamen, Efrem Roca, que ha volgut incidir en el fet que “el Sax Fest és una festa del saxo. El vivim des de tots els vessants com a concertistes, professors, jurat, i com a públic”.

El guanyador de la vuitena edició del Sax Fest Giorgi Dzhishkariani.

Relacionat

Giorgi Dzhishkariani s’endú la vuitena edició del Solo Competition del Sax Fest

Precisament, tots aquells que s’han acostat fins a l’esdeveniment ha pogut gaudir de l’alt nivell de tots els participants. En aquest sentit, des de l’organització han destacat l’alt nivell dels joves, que cada vegada “és més alt i més exigent”. Entre ells han volgut ressaltar els resultats dels andorrans que han fet un bon paper emportant-se el primer premi de dues categories més joves i que ha permès a Pere Gonzalez de Alaiza endur-se la beca que oferirà el Comú d’Andorra la Vella per primera vegada i que consisteix en la gratuïtat del curs escolar a l’Institut de Música el pròxim curs.

Tot i la bona valoració, ha quedat el regust amarg de no poder veure en directe el guanyador de la passada edició, el rus Mikhail Kazakov, que a causa del conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia ha tingut problemes logístics per desplaçar-se a Andorra i s’ha ajornat el seu concert fins al Sax Fest del 2023.

Etiquetes

Comentaris

Trending