Giorgi Dzhishkariani s’endú la vuitena edició del Solo Competition del Sax Fest

El georgià s'ha guanyat el dret de tocar en el Cicle de concerts del Festival Internacional d'Orgue d'aquest any, així com participar en la pròxima edició del certamen com a jurat

El guanyador de la vuitena edició del Sax Fest Giorgi Dzhishkariani.
El guanyador de la vuitena edició del Sax Fest Giorgi Dzhishkariani.

La vuitena edició del Solo Competition ja té guanyador: el georgia Giorgi Dzhishkariani. L'any passat va quedar en segona posició i, enguany, amb la interpretació de Straight Ahead de Jean-Denis Michat, que s'estrenava mundialment, ha aconseguit erigir-se en millor saxofonista.

La constància té premi o això és el que deu pensar el Giorgi Dzhishkariani, de 21 anys, que en una nova participació al Sax Fest, l’any passat va ser segon, s’ha adjudicat el Solo Competition. El gerogià ha quedat per davant del francès Louis Hognon i l’italià Alessandro Malagnino, segon i tercer respectiva. La quarta posició ha estat pel rus Dmitry Pinchuk, mentre que l’espanyol Francisco José Sánchez Blanco ha estat cinquè i el francès Rémy Desbonnet, sisè.

Sax Fest Guanyador Solo 4
 

Per aquesta final, duta a terme al centre de Congressos d’Andorra la Vella, els saxofonistes han hagut d’interpretar Straight Ahead de Jean-Denis Michat i que s’estrenava de forma mundial aquí a Andorra. Els sis finalistes han estat acompanyats per l’ONCA dirigida per Àlex Sansó durant l’execució d’aquesta complexa obra que posa l’accent en les habilitats de cada músic.

Amb la victòria, Dzhishkariani tornarà actuar al país, en aquesta ocasió, en el Cicle de concerts del Festival Internacional d’Orgue d’aquest any. A més, estarà present en la pròxima edició del Sax fest formant part del jurat al Concurs Internacional d’Andorra de Joves Saxofonistes. Per continuar amb la seva carrera musical, a més, rebrà el saxòfon Alt Selmer Paris Supreme.

Etiquetes

Comentaris

Trending