Roger Casamajor, coprotagonista de ‘Tros’, un drama centrat en el món rural de Ponent

L’actor andorrà comparteix pantalla amb un altre dels intèrprets populars de la ficció catalana, Pep Cruz, adaptant la novel·la de Rafael Vallbona

Casamajor, en un moment del rodatge.
Casamajor, en un moment del rodatge.

No es pot dir que el 2020, més enllà del coronavirus, hagi estat un any tranquil per a Roger Casamajor. Al contrari, ha estat intens, amb estrenes i diversos rodatges. De fet, l’acaba en plena feina, amb la gravació d’un altre projecte cinematogràfic: ‘Tros’, adaptació de la novel·la de Rafael Vallbona, sota les ordres de Pau Calpe. Ho fa al costat d’una de les cares més conegudes de la ficció catalana, l’actor Pep Cruz.

A Casamajor no li ha faltat la feina després del confinament. A més d’estrenar ‘La vampira de Barcelona’, amb el reconeixement del públic del Festival de Sitges, a l’estiu rodava a Mallorca, de nou amb Agustí Villaronga, ‘El ventre del mar’ i, posteriorment, reprenia la gravació, ja a Andorra, de ‘El fred que crema’. I, ara, ha acabat l’any amb un altre projecte, en aquest cas vinculat al món agrari.

L’actor tanca un 2021 intens, amb l'estrena de ‘La Vampira de Barcelona’ i els rodatges previs de ‘El ventre del mar’ i 'El fred que crema'

Es tracta de ‘Tros’, una coproducció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals amb Galápagos Media i l’argentina Cepa Audivisual. Adapta la novel·la del mateix nom escrita per Rafael Vallvona, guanyadora de la 35ena edició del premi Ferran Canaymeres. Sota les ordres de Pau Calpe, Casamajor interpreta el fill del principal protagonista, a qui posa cara el popular Pep Cruz, actor de la factoria Dagoll Dagom popular per la seva participació a sèries d’èxit de TV3 com ‘Oh! Europa’ o ‘Ventdelplà’ entre altres.

Cruz és el Joan, un pagès malcarat i gran que viu al poble fictici d’Alcastre, a terres lleidatanes. Casamajor és el seu fill, Pepe. Tot just acaba de tornar de Barcelona i l’acompanya a una ronda de sotmeten per vigilar els robatoris que ha patit el mas del seu progenitor. Tots dos acabaran trobant un lladregot. A partir d’aquí, hi haurà el duel entre dues generacions.

“És un fill del qual jo no n’estic gens content; no em fa mai cas i se me’n va a Barcelona i em torna fet un Cristo i sense saber ni fer una truita”, explica Cruz. Per la seva banda, Casamojor indica que “el pare és molt de la terra, del tros; li agradaria que el seu hereu seguís amb la tradició de la família”.

A banda de Casamajor i Cruz, el càsting del film el completen un bon nombre d’actors amateurs de la zona. D’aquesta forma, i segons els responsables del projecte, s’aconsegueix reflectir l’ambient d’aquesta regió rural, marcat pels conreus de secà. El rodatge s’ha fet aquests dies de desembre i, de fet, ha finalitzat tot just abans de les festes nadalenques.

Per tant, el 2021 també s’albira intens per a l’actor andorrà. Com a mínim, i sempre pendent de com evolucioni la situació sanitària, tindrà pendent fins a tres projectes per estrenar, tots ells, a més, de característiques ben diferents.

Etiquetes

Comentaris

Trending