Riva reivindica la feina que s’està duent a terme per avançar amb les candidatures de la UNESCO

La ministra ha encapçalat aquest matí la setena reunió del Consell Assessor del Patrimoni Cultural per fer un balanç de les actuacions d’enguany i establir els objectius pel 2021

La ministra durant la reunió telemàtica
La ministra durant la reunió telemàtica SFGA/JAViladot

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha encapçalat aquest dimarts al matí la setena reunió del Consell Assessor del Patrimoni Cultural (CAP). La trobada, la qual serà la darrera de l’any, ha permès fer un balanç de les diverses actuacions i accions que ha dut a terme el CAP durant el 2020, així com clarificar els objectius que s’establiran de cara a l’any vinent. Durant la trobada, Riva ha destacat la feina que s’està duent a terme per avançar amb les candidatures de la UNESCO.

Riva ha destacat que al llarg de l’any “s’ha avançat en la inclusió de nous béns a l’Inventari General del Patrimoni Cultural, com ara l’Arxiu de les Set Claus, les festes de l’Ossa o el coneixement i les tècniques de la construcció en pedra seca”. La ministra ha explicat que aquesta tasca “permet posar en valor les expressions intangibles i també les tangibles de la cultura, element clau per prendre consciència de la seva essencialitat en la configuració de les identitats individuals i col·lectives”. És per aquest motiu que Riva ja ha avançat que “s’ha obert una nova reflexió per incloure més béns en l’Inventar General del Patrimoni Cultural de cara a l’any vinent”.

La ministra de Cultura i Esports també ha destacat que un dels objectius per al 2021 és treballar “de manera àmplia” tots els punts de la Llei de Patrimoni.

Seguint amb les tasques realitzades enguany i que tenen continuïtat durant el 2021, Riva ha reivindicat la feina que està duent a terme el Ministeri, juntament amb el CAP, per avançar en les candidatures a la UNESCO. Així, la que està en un procés més avançat és la candidatura multinacional de patrimoni cultural immaterial de les Festes de l’Os del Pirineu. A més, el Govern segueix amb la tasca de documentació i d’integració dels béns en el cas de la candidatura sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d’Andorra i, per últim, la transhumància es troba en una fase inicial de la candidatura.

D’altra banda, la ministra de Cultura i Esports també ha destacat que un dels objectius per al 2021 és treballar “de manera àmplia” tots els punts de la Llei de Patrimoni. Finalment, Riva també ha volgut ressaltar que la celebració del consell s’ha fet el mateix dia que es commemora la celebració del cinquè aniversari del reconeixement per part de la UNESCO de les festes del foc del solstici d’estiu als Pirineus com a Patrimoni cultural immaterial de la humanitat. “Cal valorar la feina que es va haver de fer per presentar la candidatura i seguir treballant per mantenir vives les tradicions”, ha conclòs.

Etiquetes

Comentaris

Trending