Riva defensa a la Unesco la importància de l’educació, la ciència i la cultura per a la inclusió

La ministra ha participat en la Conferència General, celebrada a París, que acull representants dels 193 Estats Membres de la institució

Comentaris

Sílvia Riva durant el seu discurs a París.
Sílvia Riva durant el seu discurs a París.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha intervingut en el Debat de Política General de la 41ª Conferència General de la UNESCO, a París. Aquesta cita acull els representants dels 193 Estats Membres, que tracten sobre educació, ciències i cultura arreu del món. De fet, la ministra ha destacat la importància d’aquests aspectes per garantir unes societats més inclusives.

En la seva intervenció, Riva ha destacat el paper clau precisament d’aquests aspectes per garantir la inclusió, la sostenibilitat, la innovació i la creativitat a nivell mundial, especialment després de l’impacte de la pandèmia de coronavirus. En aquest sentit, ha agraït que s’hagin dut a terme des de la UNESCO diverses iniciatives, algunes d’elles per garantir l’accés a l’educació, entre d’altres, “aquests mecanismes de cooperació ens permetran retornar l’eduació al centre de les nostres polítiques comunes”.

També ha informat que Andorra donarà suport a la ‘Recomanació sobre l’ètica de la intel·ligència artificial’, que “ens permetrà garantir que la tecnologia serveixi als millors interessos dels ciutadans, i no a l’inrevés”. També s’ha referit al sector cultural, “molt tocat per la pandèmia, pel que des del Govern s’ha prioritzat la seva reobertura per evitar una fractura social i donar suport als artistes a curt i llarg termini”. A més, ha indicat que “la gent necessita la cultura, que s’ha de reinventar per continuar essent el bé essencial que ens uneix”.

D’altra banda, durant la seva estada a París, Riva ha mantingut una reunió bilateral amb la titular de la cartera de la República Dominicana, Milagros Germán. L’homòloga s’ha mostrat especialment interessada en com Andorra ha aconseguit mantenir els espais culturals oberts de manera segura, i pels projectes que han ajudat als artistes, programadors i altres implicats després de la pandèmia de la Covid-19.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending