Riva assisteix a la celebració de la festa de l’os d’Arles de Tec

La rebuda s’ha impulsat després que fa unes setmanes la UNESCO hagi inscrit les Festes de l’Os dels Pirineus a la Llista representativa del patrimoni cultural immaterial

Riva durant la celebració de la festa de l’os d’Arles de Tec
Riva durant la celebració de la festa de l’os d’Arles de Tec Govern d'Andorra

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha participat aquest divendres a la tarda a la recepció institucional celebrada a Arles de Tec en el marc de la celebració de la festa de l’os de la població francesa. La rebuda s’ha impulsat després que fa unes setmanes la UNESCO hagi inscrit les Festes de l’Os dels Pirineus a la Llista representativa del patrimoni cultural immaterial. Una candidatura que va liderar Andorra juntament amb les poblacions veïnes franceses.

Riva ha destacat, durant la rebuda, que la inscripció a la llista del patrimoni cultural immaterial, que és la segona per a Andorra després de la inscripció de les Festes del foc del solstici d’estiu, “contribuirà a valoritzar les pràctiques del patrimoni cultural immaterial de les muntanyes i de les valls pirinenques i a sensibilitzar les respectives poblacions de la importància de la salvaguarda de les pràctiques socials, dels rituals i de les festes”. En aquesta mateixa línia, la titular de Cultura i Esports ha subratllat que la inscripció “no és el destí final, sinó el punt de partida d’un compromís per part de tothom, institucions i actors de la festa, per dur a terme les accions de salvaguarda que siguin necessàries”.

Finalment, la ministra també ha posat en valor que el segell UNESCO representa per Andorra la possibilitat d’integrar-se en xarxes transfrontereres amb les quals intercanviar i compartir coneixements i experiències sobre la festa. “Per un patrimoni immaterial divers i compartit alhora, que apropa les nostres comunitats pirinenques, els nostres pobles d’Andorra i de l’Alt Vallespir”, ha apuntat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending