La ministra de Cultura, Mònica Bonell, ha destacat que el premi busca promoure “la realitat d’Andorra i el Pirineu”, posant l’accent en el concepte d’investigació periodística, a més de la menció a un reportatge de temàtica mediambiental des del 2017. “Des del Govern considerem que el periodisme és una responsabilitat social i amb aquest premi volem reconèixer el periodisme que transcendeix la immediatesa”. En aquesta ocasió es van presentar fins a 8 obres a la convocatòria del premi, 4 en la modalitat de premsa escrita i 4 en la modalitat audiovisual.
En el moment de recollir el premi, Pardo i Ros han volgut dedicar el premi a totes les persones que van participar en el reportatge i que els van transmetre els seus coneixements. “És un premi també per a qui fa possible que la tradició segueixi viva”, ha exposat Pardo, afegint que la transhumància no és només una pràctica ancestral, sinó també “una manera de viure que connecta amb la natura, el paisatge i els avantpassats”. Finalment, Ros ha destacat l’aposta de l’Altaveu per l’àrea d’audiovisuals i ha afirmat que el reconeixement és “un estímul per seguir treballant en els nostres reportatges”.
D’altra banda, en la categoria de premsa audiovisual s’ha premiat amb 3.000 euros el treball d’Andorra Televisió, fet per Laura Cugat i Ricard Tenza, ‘Comapedrosa: els horitzons del gegant de pedra’, que recordava els 20 anys del parc natural de les valls del Comapedrosa i que es va emetre el 29 de setembre del 2023.
Finalment, en premsa escrita s’ha guardonat, també amb 3.000 euros, el reportatge ‘Pirineu Pastor’ presentat per Oriol Clavera i publicat el mes de maig d’aquest any a la revista Descobrir.
Comentaris (1)