Els Reis d’Espanya admiren el “preciós” romànic andorrà a Santa Coloma

Acompanyats per la ministra de Cultura, Felip i Letizia han conegut detalls de l’art que vol ser patrimoni de la Unesco en una visita a l’Espai Columba

https://www.youtube.com/embed/JUiRkyoZLuM

“Preciós.” És la única paraula que pràcticament se li ha sentit dir a Felip VI després de visitar l’església romànica de Santa Coloma. És la segona parada del dia en la segona i darrera jornada de la visita dels Reis d’Espanya al Principat. Els monarques admiren el patrimoni andorrà tenint com a base l’església del campanar circular i les explicacions que se’ls ofereixen a l’Espai Columba, en companyia de la ministra de Cultura, Sílvia Riva.

Aquesta segona jornada de visita reial tenia un component més marcadament social i cultural, després d’un primer dia institucional. Els Reis d’Espanya coneixen un dels monuments que formen part de la candidatura sobre els fonaments del Principat que es vol que es reconegui com a patrimoni de la Unesco i en què Andorra té el suport d’Espanya i de França. Després d’estar una estona a l’institut María Moliner de la Margineda, Felip sembla força distès, en tot cas, molt més que la seva esposa.

Felip i Letizia amb alumnes de primària del María Moliner, a l'institut de la Margineda.

Relacionat

Escolars de primària del María Moliner donen el ‘bany de masses’ a Felip i Letizia a la Margineda

Després de deixar clar que l’església colomenca li ha semblat preciosa, i abans d’enfilar la visita cap a l’Espai Columba on podrà veure els frescos que al seu dia van ser arrencats de l’absis del temple en què ha estat, el rei espanyol ha bromejat amb els periodistes tot ironitzant que els informadors no han pogut accedir al recinte religiós i en canvi ell sí que ho ha pogut fer. La visita, com tota l’estada, aparentment continua sent altament protocol·lària.

reportatge gràfic: Ronnie Pino

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending