La rehabilitació de la Farga Rossell avança amb el soc masser del martinet

Els treballs es van iniciar al novembre del 2021 i complementen diverses intervencions correctives que s’han dut a terme des de l’obertura al públic fa 20 anys

Comentaris

La Farga Rossell durant el procés de rehabilitació.
La Farga Rossell durant el procés de rehabilitació. Govern d'Andorra

Les obres de rehabilitació de la maquinària històrica de la Farga Rossell avancen al ritme previst amb l’objectiu de reparar les parts de l’equipament que requerien una renovació a causa del pas del temps i de l’ús continuat. Els treballs actuals, que es van iniciar al novembre del 2021, complementen les intervencions correctives que s’han dut a terme puntualment des de l’obertura al públic de les instal·lacions el 2002.

Fins ara, les obres d’intervenció han abordat qüestions com la substitució de diverses mànegues que canalitzen l’aigua des dels peixerons fins a les rodes hidràuliques o la substitució de la tapa de la caixa de la trompa hidroeòlica. Després d’aquestes tasques, ara s’inicia el treball que consisteix a desmuntar i substituir el soc masser, l’estructura de fusta sobre la qual recolza el martinet, i tornar a posar en funcionament aquest martell de grans dimensions, que és el martinet.

Els responsables de les obres preveuen que s’acabaran al final del mes d’abril, de manera que es pugui reprendre el funcionament normal del museu poc després. Per poder efectuar les feines, les visites van quedar suspeses de forma temporal. Així doncs, un cop aquestes feines s’acabin es recobrarà l’activitat i es podrà tornar a oferir l’experiència amb una demostració de la feina diària dels fargaires, que treballaven un ferro roent amb el martinet.

Etiquetes

Comentaris

Trending