La reforma dels estatuts de la comissió de la Unesco s'aprovarà aquest mes

L'assemblea general es farà el pròxim dia 29 i un dels temes que caldrà resoldre serà el de la presidència

Comentaris

Cristina Rodríguez.
Cristina Rodríguez. Altaveu

La Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco (CNAU) celebrarà el pròxim dia 29 la seva assemblea general que tindrà com a tema principal la reforma dels estatuts i el nomenament del president. La pandèmia de la Covid-19 va aturar un procés que es va iniciar amb la dimissió de la presidenta, Cristina Rodríguez. Els actuals estatuts indiquen el càrrec no és remunerat i a Rodríguez se li havia assignat un salari mensual.

L'assemblea s'havia de fer el mes de març perquè no es volia deixar passar més temps i resoldre l'afer quan abans millor. Ara, amb la represa de les activitats i el final del confinament es podrà posar fil a l'agulla. L'opció de recuperar Cristina Rodríguez està ben vista des de diversos àmbits i, sobretot, perquè havia estat ambaixadora a Paris que és on hi ha la seu de la Unesco. Aleshores podria percebre un sou sense cap impediment normatiu.

El mes de febrer passat, el ministre portaveu Eric Jover  Eric Jover considerava “prematur” especular si se li tornariA a oferir el càrrec a Cristina Rodríguez una vegada es concreti la modificació. “Quan arribi el moment ja es tractarà aquest tema”, va dir. El moment ja ha arribat i permetrà tancar un serial que es va iniciar el mes de novembre amb el nomenament de Rodríguez amb retribució inclosa tot i que, en virtut dels actuals estatuts el càrrec és honorífic i així ho havia estat pels set presidents anteriors entre els quals hi ha  Josep Dallerès,Toni Oliva, Carme Sala o Joan Peruga.

S'anul·la l'Art Camp del mes de juliol a Ordino

Per altra banda, la pandèmia ha provocat l'anul·lació de l'Art Camp a Ordino el pròxim mes de juliol. Aquesta trobada internacional d'artistes se celebra cada dos anys i l'edició anterior va comptar amb 25 participants. Durant gairebé dues setmanes, els participants combinen l'activitat creativa amb altres de més lúdiques, per tal de conèixer el territori, com ara una visita a Arcalís o una sortida a Caldea. A canvi de l'allotjament, la manutenció i els materials necessaris per treballar, l'artista que visita el Principat ha de deixar tres obres, les quals les ha de crear durant l'Art Camp.

Comentaris (2)

Trending