La reconstrucció de Sant Vicenç d'Enclar entra en la recta final

El Govern ha aprovat, l’adjudicació definitiva de la intervenció per refer el campanar per més de 187.000 euros

Sant Vicenç d'Enclar, el 18 de març del 2017.
Sant Vicenç d'Enclar, el 18 de març del 2017. Toni Solanelles

El Govern ha aprovat, l’adjudicació definitiva de la intervenció de reconstrucció del campanar de l’església de Sant Vicenç d’Enclar. L'import és de 187.312,52 euros, dels quals 80.000,00 van a càrrec del pressupost 2021 i 107.312,52 del 2022.

Les obres tenen com a motivació principals impulsar la reconstrucció del campanar. Tot i això, també es preveuen aborda temes com la reparació de les afeccions estructurals i constructives que l’esfondrament de la torre va provocar sobre els elements més propers de l’església, així com incidir en l’adequació de l’interior del temple i millorar-ne l’entorn proper.

Les obres ara adjudicades recullen la tasca feta per la comissió d’experts que va analitzar la situació pocs dies després dels fet, dels treballs arqueològics fets sobre el terreny durant els primers mesos del 2021 i de l’avantprojecte que l’equip d’arquitectes encapçalat per Alex Letellier va lliurar a Patrimoni Cultural.

El campanar es va esfondrar el desembre del 2019 a causa de les fortes pluges. L' església romànica, una de les més antigues del Principat està situada al roc d’Enclar, on els romans tenien una explotació vinícola i una fortalesa, i sempre ha estat un lloc estratègic per la seva situació perfecta per controlar qualsevol accés a la Vall d’Andorra. 

Comentaris

Trending