Els rebrots de Covid i la baixa venda d’entrades porten el Mountain Music a la cancel·lació

La ministra de Turisme i el director general d’Andorra Turisme tenen intenció d’anunciar la decisió final aquest divendres i explicar que es mirarà de dur a terme el festival més endavant

Caràtula de la web del festival.
Caràtula de la web del festival.

L’Andorra Mountain Music, el festival amb artistes com Mònica Naranjo, Texas o Ainhoa Arteta, entre altres, que s’havia de celebrar cada dissabte a partir de l’1 d’agost amb la plataforma esquiable de Soldeu com a escenari de cinc dels sis concerts programats va camí de cancel·lar-se. La ministra de Turisme, Verònica Canals, i el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, tenen intenció d’anunciar la decisió final aquest divendres. Els rebrots de Covid i la baixa venda d’entrades fan aconsellable la cancel·lació. I es cancel·larà ara i s'espera poder traslladar el certamen més endavant.

Era una aposta arriscada però que pretenia revitalitzar, atraure turistes, durant el mes d’agost. La decisió de muntar el festival es va adoptar en un moment en què semblava que el coronavirus tindria un comportament més tranquil durant els mesos centrals de l’estiu. La realitat no ha estat així i sembla evident que el principal perill perquè al Principat hi hagi focus del virus és que aquest sigui important de fora, o bé per turistes, o bé per ciutadans del país que surtin i es contagiïn fora de les fronteres d’Andorra i portin la Covid al Principat.

Així les coses, hores d’ara el que és arriscat seria continuar apostant pel manteniment de l’Andorra Mountain Music. Tant des del punt de vista sanitari -es preveien aforaments de fins a 4.000 persones- com des del vessant econòmic. Aquest darrer aspecte és el que complica moltíssim limitar l’aforament. No sortirien els números. De fet, no surten ara. Les fonts consultades han assegurat que, de mitjana, els concerts programats no havien aconseguit col·locar més d’un 12 o un 13% dels tiquets posats a la venda. El cost total del projecte era d’uns 800.000 euros, amb cinc concerts a la plataforma de Soldeu i el darrer, el d’Ainhoa Arteta, a la plaça del Consell General.

Les fonts consultades han assegurat que hi havia una clàusula en la contractació dels artistes per tal que l’anul·lació no suposi un gran dispendi per a Andorra Turisme, promotor de l’esdeveniment. Com a molt, un cost que no pugui ser gran cosa més que simbòlica. En tot cas, Canals i Budzaku, que des de principi de setmana estarien donant voltes a la qüestió, tenen previst donar tots els detalls sobre la decisió definitiva aquest divendres al matí. El fet de traslladar-lo a unes altres dates també s'hauria contemplat en els tractes amb les agències de negociació amb els artistes.

Naranjo no podrà estrenar cançó

Si es confirma l’anul·lació del certamen, la cantant de Figueres Mónica Naranjo, que havia de ser la primera en actuar, just l’1 d’agost, tampoc podrà estrenar a Andorra la nova versió d’un dels seus temes preferits, ‘Sola’. La vocalista ha anunciat a través de les seves xarxes socials que volia donar una sorpresa durant el lliurament dels Premis Cadena Dial tot estrenant la versió en qüestió. Però en no fer-se aquell acte, la seva intenció era presentar el tema reversionat en les actuacions que preveia tant a Andorra com a Mèrida. A més, ‘Sola’ s’inclou amb la nova versió en el recentment enregistrat nou treball de l’artista catalana, un doble CD anomenat ‘Renaissance’.

Comentaris (8)

Trending