Rafa Contreras plasma una experiència personal en un quadre i davant del públic

L'obra, sobre una tela de cotó de set metres quadrats, estarà exposada a la Peixera d'Escaldes-Engordany fins el pròxim dia 22

Comentaris

Rafa Contreras durant l'execució de la seva obra.
Rafa Contreras durant l'execució de la seva obra. Altaveu

El pintor Rafa Contreras ha plasmat aquest diumenge en una tela de cotó de set metres quadrats i pintura acrílica una experiència personal que havia escrit primer en un haiku, una de les formes de poesia tradicional japonesa més esteses. És una composició breu de tres versos de 5, 7 i 5 mores. La mora és una unitat de so usada en fonologia que determina el pes sil·làbic en algunes llengües; és la unitat superior al segment i inferior a la síl·laba, i és la unitat rítmica bàsica en japonés.

"Serà ràpid amb els ull tancats", ha anunciat l'artista abans de començar el seu treball als assistents que s'han aplegat a la Peixera d'Escaldes-Engordany tot i la pluja. Inicialment, el quadre s'havia de pintar a l'exterior però s'ha acabat fent a l'interior, un espai força petit.

Contreras ha explicat que el quadre es basa en una experiència pròpia. "Una nit passejant el gos em vaig trobar una salamandra i uns metres més enllà n'hi havia una altra. Cada dia, a la mateixa ciutat surten i es troben. És una cosa intensa, breu i molt maca". L'objectiu, segons l'artista, era traslladar el moment íntim i ràpid del haiku (Sota les fulles/nit clara i humida/troba parella)  en una línia abstracta.

L'obra estarà exposada a la Peixera fins el pròxim dia 22. L'espai és vidriat que permet veure el seu interior a qualsevol hora. La proposta de l'acció és del propi Rafa Contreras i s'inclou dins el projecte Haiku del grup de creació la Xarranca. 

 

Comentaris

Trending