El PS exigeix tots els detalls de la candidatura del Coprincipat a patrimoni mundial de la Unesco

La consellera socialdemòcrata Susanna Vela afirma que “com ja ens té acostumats el Govern, hi ha molt poca informació, s'està sent molt poc transparent en tot aquest procés”

Susanna Vela en una compareixença al Consell General.
Susanna Vela en una compareixença al Consell General. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El grup parlamentari socialdemòcrata exigeix al Govern que faciliti tots els detalls i tota la documentació existent, en relació amb el projecte que pretén que diversos monuments lligats a la construcció del Coprincipat d’Andorra siguin declarats per la Unesco, com un tot, patrimoni mundial. La proposta l’estan treballant experts i autoritats del Principat però també de França i Espanya.

Les conselleres i consellers generals socialdemòcrates coneixien la setmana passada les novetats sobre la candidatura transnacional dels estats d'Andorra, França i Espanya per a Patrimoni Mundial de la Unesco, sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d'Andorra. "Com ja ens té acostumats el Govern, hi ha molt poca informació, s'està sent molt poc transparent en tot aquest procés", ha lamentat la consellera general del PS Susanna Vela, que considera clau que la "ciutadania conegui com està procedint Andorra amb aquesta candidatura".

Els socialdemòcrates apel·len un cop més a la transparència de Govern, i amb l'objectiu de conèixer tota la informació sobre la candidatura han tramitat una demanda d'informació reclamant els informes existents així com tots els acords i actes de les reunions que s'hagin mantingut. Vela demana, en primer lloc, els informes i la documentació que avaluen la viabilitat de la candidatura transnacional dels estats d'Andorra, França i Espanya per a Patrimoni Mundial de la Unesco, sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d'Andorra.

En segon lloc, la consellera vol que Govern li faciliti els acords presos pel Govern d'Andorra sobre aquesta candidatura i els monuments que s'inclouen així com les actes de les reunions i els acords presos pel Comitè de pilotatge que defineixen la candidatura. En tercer lloc, Vela demana els acords sobre el nomenament dels membres que integren el comitè redactor i científic així com el coordinador de la candidatura, l'anàlisi i la documentació que el comitè científic ha elaborat i que s'ha elevat a l'aprovació de les administracions dels estats andorrans, espanyol i francès així com la documentació que la delegació permanent d’Andorra a la Unesco ha lliurat amb la llista indicativa dels béns culturals al Centre del Patrimoni Mundial.

Comentaris

Trending