El procés de restauració a Ràdio Andorra es reprèn un cop eliminat l’amiant

Cultura continuarà els treballs que es van interrompre quan es va detectat aquesta substància nociva a l’edifici i ara se centrarà en tots els aparells de la primera planta

L'edifici de Ràdio Andorra.
L'edifici de Ràdio Andorra. ALTAVEU

Un cop realitzada tota la neteja de l’amiant que hi havia dins de Ràdio Andorra, el ministeri de Cultura considera que és el moment de continuar amb els treballs de restauració i conservació dels aparells de l’edifici. Per això, s’ha engegat una nova fase del procés, encetat fa anys, i que es va aturar un cop es va detectar restes d’aquesta substància altament nociva. Ara, es vol continuar amb la maquinària de la primera planta de l’històric immoble.

En el seu dia, el procés de restauració per posar en valor el ric patrimoni de Ràdio Andorra va topar amb un obstacle, entre cometes, inesperat. Es va localitzar amiant i es va considerar que calia retirar-lo tot abans de poder continuar. Aquest procés s’ha realitzat els darrers anys i ja ha culminat.

Per tant, el ministeri de Cultura considera que és el moment de reprendre els treballs de restauració i conservació dels emissors i altres aparells de l’edifici. El Govern ha aprovat aquest dimecres el concurs per contractar l’empresa que es faci càrrec d’aquestes actuacions, que permetran deixar en bones condicions de conservació i estètiques les parts més visibles i interessants de les instal·lacions de la primera planta.

Un altre dels objectius és protegir elements del patrimoni radiofònic, com ara les vàlvules de mercuri que es troben en els rectificadors de corrent. Aquestes làmpades gegants són elements rars i, de fet, se’n conserven ben poques al món. Per això, cal protegir-les convenientment per salvaguardar la seva integritat.

El Govern preveu poder encarregar els treballs abans de finals d’any. Igualment, també es vol continuar amb la catalogació dels fons de Ràdio Andorra. La setena fase del procés ha estat adjudicada a l’empresa Triple Accés, per un import proper als 15.000 euros. Entre els objectius hi ha l’aplicació de les tècniques necessàries destinades a la seva conservació i recuperació i posar en valor el fons mitjançant accions de dinamització. Es preveu descriure i catalogar 5.000 discos de vinil i 1.500 de transcripció.

Etiquetes

Comentaris

Trending