Primers passos cap a la reconstrucció de Sant Vicenç d’Enclar

L’equip que ha de redactar el projecte per recuperar el campanar ensorrat el desembre del 2019 treball in situ per recollir informació per completar la tasca encomanada per Cultura

Els arquitectes realitzen mesures per a la reconstrucció.
Els arquitectes realitzen mesures per a la reconstrucció.

L’equip de treball contractar per a la reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d’Enclar ja s’ha posat mans a l’obra. Els responsables dels treballs, ja ha donat les primeres passes que han de permetre que l’església recuperi el seu aspecte històric, perdut a conseqüència de la forta tempesta del desembre del 2019 que el va ensorrar.

El passat desembre, el Govern va adjudicar el projecte per a la reconstrucció del campanar. El concurs el va guanyar l’equip que encapçalat per l’arquitecte Axel Letellier, que compta amb la participació dels andorrans Lluís Ginjaume i Gerard Veciana i el català Carles Brull. Un cop estigui redactat, es podran tirar endavant les obres per recuperar la torre ensorrada.

Aquests dies, l’equip està realitzant tasques de documentació in situ. A la mateixa església preromànica. Les tasques serviran per elaborar un mapa topogràfic, així com models en tres dimensions que seran la base per a la reconstrucció del campanar.

Des del Govern es confia que el projecte estigui enllestit durant la primavera. A partir d’aquí, es podrà licitar el concurs per contractar l’empresa constructora que porti a terme la reconstrucció. Es vol que ja s’iniciï aquest estiu i que es culmini en una segona fase l’any vinent. El cost estimat és d’uns 200.000 euros.

Comentaris (1)

Trending