Presència andorrana a la Romaria da Senhora d’Agonia a Viana do Castelo

Onze dones residents estaran entre les 709 que desfilaran aquest dijous en l’acte central de la festa major de la ciutat d’on provenen un bon grapat de portuguesos establerts al Principat

Integrants del Grup de Folklore Casa de Portugal desfilant a la Mordomia.
Integrants del Grup de Folklore Casa de Portugal desfilant a la Mordomia. ARXIU

Onze dones residents estaran entre les 709 que desfilaran aquest dijous en l’acte central de la festa major de Viana do Castelo, la ciutat d’on provenen un bon grapat de portuguesos establerts al Principat. La Romaria da Senhora d’Agonia bat rècords d’inscripcions aquest 2022 després de dos anys d’aturada obligada a causa dels efectes de la pandèmia.

La presència andorrana la protagonitzat especialment el Grup de Folklore Casa de Portugal. El cercavila de la Mordomia del proper dijous, integrat per 709 noies abillades amb el vestit tradicional, amb una edat mitjana de 32 anys, comptarà amb la presència de vuit membres de l’entitat a més a més de tres dones més residents al Principat. Les onze representants andorranes desfilaran al costat de 22 dones procedents de França, tretze de Luxemburg, dues del Regne Unit i una d’Espanya i de Suïssa, juntament amb 659 que resideixen a Portugal.

Les Mordomas del Grup de Folklore Casa de Portugal duran el vestit tradicional de festa ‘Lavradeira’ representant la pubilla encarregada d’organitzar la festa major del poble i de ‘Morgada’ en les diferents variants representant la dona cap de casa amb gran poder adquisitiu i casa ‘farta’. L’any 2019, en la darrera edició fins ara de la vesta tradicional, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va poder gaudir d’aquest esdeveniment assistint in situ a la Romaria d’Agonia.

Comentaris

Trending