Pau Chica tanca dos anys d'investigació sobre la influència de la Guerra Civil espanyola a Andorra

L'historiador de la Seu d'Urgell presentarà el seu treball a la tardor amb una recerca que ha consultat fonts documentals inèdites

Comentaris

L'historiador Pau Chica.
L'historiador Pau Chica. ANEM EDITORS

Pau Chica, historiador associat d'Andorra Recerca + Innovació, presentarà a la tardor un ampli estudi sobre la influència de la Guerra Civil espanyola (1936-1939) al Principat d'Andorra. Ha consultat fonts documentals inèdites i ha treballat en el projecte durant dos anys.

 

Nascut a la Seu d'Urgell, és graduat en història i màster en història contemporània i món actual per la Universitat de Barcelona (UB). Membre de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell (Iecau), ha treballat com a tècnic a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell. Les seves recerques se centren en la primera meitat del segle XX a l’Alt Urgell i Andorra, amb especial interès en el període de la ja esmentada Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial.

Ha publicat conjuntament amb Marc Bernadas, de Bellver de Cerdanya i amb el segell andorrà Anem Editors, ‘Cerdans i alturgellencs als camps nazis’ .  Vol ser un homenatge als vint pirinencs, 14 de l’Alt Urgell i sis de la Cerdanya, que van acabar en un camp de concentració nazi i d’on vuit van sobreviure i dotze malauradament hi van morir. L’obra compta amb un pròleg de Queralt Solé, professora del departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barelona, i una introducció del president d’Amical de Mauthausen, Enric Garriga.

 

 

Etiquetes

Els conferenciants amb la sala plena.

Relacionat

Un passat molt present

Comentaris (1)

Trending