L'Ossa d'Ordino incorpora infants i un nou personatge

La representació es farà diumenge vinent al Prat de Call i comptarà amb la música creada expressament per Andreu Ferrer i que serà tocada en directe pels Grallers dels Castellers d'Andorra

Assaig dels infants.
Assaig dels infants. Associació de Cultura Popular Ordino

L'Associació de Cultura Popular d'Ordino farà la tradicional representació de l'Ossa d'Ordino que aquest any arriba amb novetats força destacades. La primera d'elles és la inclusió en l'obra d'una interpretació per part de la canalla que es farà en un acte preliminar i que serveix de prèvia als cinc actes posteriors que protagonitzen els adults. Els nens simulen ser els fills dels dallaires, amb les mateixes virtuts i defectes que els seus pares. Serà el diumenge vinent, 5 de desembre de 2021, a les 12 del migdia al Prat de Call

Previ a la interpretació de la canalla i a l'inici de l'obra, hi haurà l'aparició d'un nou personatge amb l'escena anomenada 'El despertar de l'Osseta d'Ordino'. Aquesta mateixa escena comptarà amb la música creada expressament per Andreu Ferrer i que serà tocada en directe pels Grallers dels Castellers d'Andorra. I la darrera de les novetats és la inclusió d'un cant dels dallaires amb la música de les Ninetes d'Ordino però amb lletra adaptada. Els membres de l'associació porten preparant l'actuació des de principis d'octubre. Com cada any, els diàlegs dels personatges han estat adaptats fent burla de l'actualitat social i política d'Ordino i enguany s'han editat en un llibret que es podrà adquirir després de la representació al preu popular de 2 euros.

L'Ossa d'Ordino, també coneguda com L’última Ossa d’Ordino, és una farsa burlesca interpretada per ordinencs que enllaça amb la tradició més ancestral de les festes de l’os que trobem en molts indrets del Pirineu. La farsa explica com uns dallaires mandrosos acaben amb una ossa.

Durant la representació es produeixen un seguit d’embolics amb d’altres personatges: el cavaller, amo de les terres que els dallaires han de treballar, la minyona que els ha de portar l’esmorzar i una senyoreta i un senyoret que passegen pels camps. Tot plegat amanit amb uns diàlegs burlescos que fan referència a l’actualitat social i política d’Ordino. L'Ossa d'Ordino forma part de les Festes de l'Ossa d'Andorra i està inclosa com a bé immaterial a l'Inventari del Patrimoni cultural d'Andorra.

Etiquetes

Comentaris

Trending