Ordino tanca amb satisfacció el Contradans

El festival ha gaudit del ple del públic tant en les actuacions dels diferents grups que han participat com en els tallers oferts

Comentaris

Un instant de l'espectacle d'aquest diumenge al migdia del grup basc Kukai Dantza.
Un instant de l'espectacle d'aquest diumenge al migdia del grup basc Kukai Dantza. ESBART DE LES VALLS DEL NORD

El cap de setmana a Ordino ha estat marcat per la celebració del Contradans. El festival de dansa i cultura tradicional ha tingut un considerable èxit tant de públic com pel que fa a la qualitat dels espectacles. Des de l’Esbart de les Valls del Nord s’ha fet un balanç positiu de l’esdeveniment. En aquest sentit, s’ha destacat que tant les actuacions com els tallers oferts han assolit el ple.

“Els objectius s’han assolit amb escreix i s’han complert totes les expectatives”, ha assegurat la presidenta de l’entitat, Meritxell Rabadà. En aquest sentit, ha volgut destacar el “públic molt divers” que s’ha rebut aquests tres dies. “L’esperit del festival ja era captar tot tipus de participant, des del més familiar fins al més especialitzat en la dansa o en l’especificitat dels tallers que oferien els artesans”, ha recordat.

Per tant, “hem complert l’objectiu de traslladar l’essència del festival, és a dir, mostrar com dansaires i artesans han evolucionat de les arrels a la modernitat i apropar la tradició amb aquest toc evolutiu a tota la ciutadania”. A més, ha volgut destacar el privilegi de tenir a Ordino grups de dansa de primer nivell com els que han actuat aquests dies.

Contradans va ser el projecte guanyador del pressupost participatiu del comú per a l’exercici pressupostari del 2021. Per aquest motiu, Rabadà ha fet un doble agraïment: d’una banda a la corporació per la possibilitat que una iniciativa d’aquestes característiques de cultura popular es pogués presentar i de l’altra als ordinencs per fer-lo guanyador.

Pel que fa a l’Esbart, en els pròxims dies se centrarà en la recta final de preparació del festival de celebració dels 10 anys que es durà a terme el dia 27 de novembre a l’Auditori Nacional.

Etiquetes

Comentaris

Trending