L'ONCA clou els actes de Meritxell commemorant els 100 anys de l'himne nacional

Durant el concert que s'ha fet al Centre de Congressos d'Andorra la Vella s'han interpretat diferents composicions que han esdevingut símbols

El concert, al que correspon aquesta imatge, ha tingut lloc al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.
El concert, al que correspon aquesta imatge, ha tingut lloc al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. ONCA

La festivitat de Meritxell 2021 s'ha tancat aquest dimecres al vespre amb el concert de l'ONCA al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Ha estat un recital especial per commemorar el centenari de la primera interpretació de l’himne nacional.    

La voluntat del concert era demostrar que l’íntima vinculació que existeix entre la música clàssica i els himnes. Per demostrar-ho, s'han tocat diferents composicions que han acabat esdevenint símbols ja siguin nacionals de països o en altres àmbits. És el cas del ‘Poco adagio cantabile’ de Haydn que es va convertir en l’himne alemany o del ‘Zadok the Priest’ de Haendel, convertit en la música oficial de la Lliga de Campions.

L’actuació també ha comptat amb altres peces com el ‘Va pensiero’ de l’òpera ‘Nabucco’ de Verdi o una adaptació a orquesta del ‘Viva la vida’ de Coldplay’. Evidentment, no hi faltarà la interpretació del ‘Gran Carlemany’, amb diferents versions, entre les quals una en jazz arranjada per Enric Bartumeu al piano. Casi Arajol ha explicat la història de l'himne nacional.

L'ONCA oferirà el tradicional concert de Meritxell el 19 de setembre a les dotze del migdia a l’Auditori Nacional d'Andorra a Ordino.

Etiquetes

Comentaris

Trending