Les Nits d’estiu de FEDA dupliquen els assistents de l’any passat

Totes les activitats del calendari han aconseguit el ple, rebent fins a 517 persones durant tot l’estiu

Una de les activitats de les Nits d’estiu de FEDA
Una de les activitats de les Nits d’estiu de FEDA

Les sis propostes de Nits d’estiu a Engolasters de FEDA Cultura que van començar el 2 de juliol han rebut enguany 517 assistents, més del doble que l’any passat, quan es van aplegar 217 persones, i un 38% més respecte al 2019. Així, la mitjana d’enguany ha estat de 86,17, pels 54,25 del 2020 i els 62 de fa dos anys.

Les xifres fan palesa la recuperació, i fins i tot l’augment, de l’interès per aquests esdeveniments culturals en comparació a l’afluència d’abans del començament de la pandèmia. Aquest estiu FEDA Cultura havia dissenyat i organitzat sis propostes per al programa de les Nits d’estiu als museus, que com cada any ha ofert activitats lúdiques i culturals diverses per a tots els públics a diferents equipaments del país i que es clourà el 18 de setembre.

Les Nits d’estiu de FEDA van començar amb una observació astronòmica i han celebrat els mesos de juliol i agost espectacles de dansa, un viatge en 3D, projeccions de curtmetratges infantils, l’observació de la pluja d’estels dels Perseids i una visita teatralitzada. Totes les propostes incloïen una visita inèdita al Camí hidroelèctric d’Engolasters adaptada a les circumstàncies sanitàries, tot lligant la història de la principal infraestructura hidràulica del país a l’entreteniment i la sensibilització, a través de la cultura i la ciència.

Totes les propostes han cobert l’aforament màxim permès amb les mesures sanitàries previstes, i fins i tot han hagut de recórrer a la llista d’espera. Els dos passis de la visita nocturna amb l’espectacle de dansa ‘Dones d’aigua’ del 18 de juliol han estat les que més públic han aplegat, amb 157 persones. La projecció de curtmetratges infantils a la vora del llac en col·laboració amb Ull Nu va aplegar 119 assistents, mentre que la resta d’activitat van sumar una seixantena.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending