El museu de la bici rep gairebé 1.500 visitants en dues setmanes

Es fa un balanç positiu de l’afluència, però, sobretot, del retorn que s’ha tingut de les instal·lacions i de les coses a millorar de la mostra

El museu de la bici el dia de la inauguració.
El museu de la bici el dia de la inauguració. Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

El museu de la bici arrencava a pedalar fa dues setmanes com una de les grans postes culturals d’Andorra la Vella. De moment, i després dels primers dies de funcionament, s’han rebut pràcticament 1.500 visitants, una xifra que es valora de forma positiva, sobretot tenint en compte que es tracta de temporada baixa, ‘museísticament’ parlant. Així mateix, s’ha recollit el retorn d’aquestes persones i aquells suggeriments de millora de les diferents instal·lacions de la mostra.

Les dues primeres setmanes del museu de la bici tenen un balanç positiu. Almenys, així ho assegura el cap d’àrea del BiciLab, Eduard Tarrés. “Estem a gairebé 1.500 persones que han passat per aquí des del dia 5, que és un número considerable i que no està gens malament”, ha afirmat Tarrés. Malgrat això, destaca que les xifres no són sempre el més important quan es parla d’un museu, “però el seu bon funcionament es pot quantificar de moltes maneres, com el retorn social, econòmic o cultural”.

Tal com ja es va indicar durant la inauguració, no es tenen perspectives de visitants, no es té quantificat quantes persones han de passar per allà per a poder dir que el museu és un èxit. “El que ens preocupa és que funcioni el millor possible, crear una bona experiència de visita i que la gent ens recomani”, assenyala Tarrés. A més, actualment és ‘temporada baixa’ per als museus, i caldrà veure com va evolucionant amb el pas dels mesos i les diferents èpoques.

El que també s’ha valorat de forma molt positiva ha estat el ‘feedback’ de la gent i els suggeriments de millora que s’han fet. “Han sorgit coses a polir d’experiències de visita que no s’havien previst en el moment de començar”, ha explicat Tarrés. Per exemple, afegir la localització als simuladors, per saber exactament el nom de l’indret per on s’està pedalant. També millorar el sistema per posar-se les ulleres de realitat virtual, que ara mateix, “és una mica farragós”.

 

Comentaris (5)

Trending