Més de 600 persones han participat en ‘Canya als museus’

El programa s’ha dut a terme entre els mesos de febrer i juny i s’han portat a terme un conjunt de microexperiències interdisciplinàries

Cartell de 'Canya als museus'
Cartell de 'Canya als museus'

L’Àrea de Museus i Monuments, del Ministeri de Cultura i Esports, fa un balanç satisfactori de la rebuda per part de la ciutadania del programa d’activitats ‘Canya als museus’ que s’ha dut a terme enguany entre els mesos de febrer i juny. El conjunt de microexperiències interdisciplinàries han estat a l’abast de tothom, ja que estaven dissenyades per a públics diversos.

Així, durant els cinc mesos de durada de la iniciativa s’han fet 20 activitats en diferents horaris, i moltes de les propostes s’han ofert gratuïtament, que han permès atreure als museus un total de 678 persones, el que suposa un balanç molt satisfactori.

En relació a la participació per activitats, sobresurt l’activitat ‘A la recerca dels ous de Setmana Santa’ a la Casa d’Areny-Plandolit i al Museu Nacional de l’Automòbil, una proposta basada en un joc de pistes que tenia com a recompensa ous de xocolata, ja que es va programar en el context de les vacances de Setmana Santa. La bona acceptació de la visita en clau de gènere dedicada a la manera com vivien les padrines a Casa Rull ha motivat que s’ofereixi també a les llars de jubilats, i per al curs vinent estarà disponible per als escolars de secundària i batxillerat.

Cal esmentar, també, el conjunt d’activitats en el marc de la primera edició de les jornades d’art romànic pensades per dinamitzar l’Espai Columba, amb resultats positius que conviden a pensar en una segona edició. Tot i que resta saber la xifra de visitants de l’exposició Cel a la terra, de l’artista Rosa Obiols, que es podrà veure fins a l’11 de setembre del 2022.

Etiquetes

Comentaris

Trending