El 'Mata Mua' estarà al Thyssen a partir de la setmana vinent

El quadre de Paul Gauguin, una de les joies de la col•lecció de la baronessa, està valorat en no menys de 40 milions i fins a inicis de juny estava al museu Bornemisza de Madrid, del qual va sortir amb polèmica

El 'Mata Mua', de Paul Gauguin.
El 'Mata Mua', de Paul Gauguin.

El ‘Mata Mua’, l’obra més preuada de la col·lecció de la Carmen Thyssen estarà a partir de la setmana vinent a Andorra i en pocs dies podria estar a l'exposició del museu escaldenc. En tot cas, no més enllà de l'1 de juliol. La direcció de centre museístic ha convocat una compareixença pel proper dimarts 30 de juny. Hauria de ser l'anunci que el quadre de Paul Gauguin és a la pinacoteca. És el nou destí de la pintura, tassada en un mínim de 40 milions d’euros però que pot arribar als 200, i que fins al 8 d ejuny era a Madrid.

El museu Carmen Thyssen Andorra ha anunciat aquest dijous, per sorpresa, que dimarts vinent, el seu director, Guillermo Cervera, presentarà l’obra a les instal·lacions escaldenques. Poc més detalls es coneixen dels plans de la baronessa amb el que es considera una de les joies de la seva extensa col·lecció artística. No s’ha revelat ni a partir de quan els visitants podran veure-la -fonts de l'entorn de la baronessa han assegurat que seria des de l'1 de juliol- ni quant temps estarà exposada al Principat ni si hi haurà altres pintures.

El 'Mata Mua' va ser pintat per Paul Gauguin l’any 1892. Es tracta d’una pintura que mostra com vàries dones adoren Hina, la deessa de la Lluna, en un paisatge idíl·lic de Tahití. Es trobava al museu Thyssen-Bornemisza de Madrid fins a inicis de juny. Llavors, la baronessa, en mig d’unes complicades negociacions amb el ministeri de Cultura espanyol per renovar l’acord de préstec de part de la seva col·lecció, va optar per retirar-la, juntament amb altres tres quadres. Tot feia preveure que se’l volia emportar fora d’Espanya, com s’ha acabat confirmant aquest dijous.

El 'Mata Mua', de Paul Gauguin.
El 'Mata Mua', de Paul Gauguin.

 

Etiquetes

El 'Mata Mua'.

Relacionat

Els secrets de 'Mata Mua'

Comentaris (3)

Trending