La Massana pretén consolidar el SAM com a plataforma per promocionar el talent musical del país

El festival, que tindrà continuïtat però celebrant-se l’any que ve al gener, tanca la primera edició amb un vermut musical a la plaça de les Fontetes

El concert vermut que ha servit de cloenda del SAM.
El concert vermut que ha servit de cloenda del SAM. EDUARD COMELLAS / COMÚ DE LA MASSANA

La Massana ha passat la revàlida de la primera edició del Sant Antoni Música (SAM) i ja pensa en l’edició del 2023, que mantindrà format però avançarà la data de celebració per fer-se al tomb de l’onomàstica de l’abat que dóna nom al festival, i que és el 17 de gener. El comú espera consolidar el certamen com una plataforma per promocionar el talent musical del país.

La primera edició del SAM, el Sant Antoni Música, s’ha tancat amb un vermut musical a la plaça de les Fontetes. Amb el seu rock acústic, Joan Hernández i Lucas Barreiro, sota el nom de Joan Acoustic Simoulator, han posat el colofó a dos dies de concerts de diferents estils. De fet, just abans han actual al teatre l’Orfeó Andorrà i el Cor de Rock d’Andorra, ja que s’ha volgut oferir un espai a la música coral. Durant la jornada d’ahir van haver-hi actuacions de folk-pop, amb Helena Marsol, els sons electrònics de Júlia Amor, els temes de cantautor d’Albert Fibla, el pop de Juli Barrero i el taller de música medieval amb Sergio González.

Helena Marsol durant la seva actuació a les Fontetes.

Relacionat

El SAM de la Massana alça el teló amb Helena Marsol

“Ha estat un festival molt variat en el qual els joves talents han pogut presentar temes inèdits davant d’un públic molt motivat i amb ganes de conèixer la producció del país”, assegura el conseller de Cultura, Guillem Forné. El conseller ja ha avançat que l’any que ve el SAM repetirà format però avançant les dates perquè coincideixi amb la festivitat de Sant Antoni.

“Tots els artistes han quedat encantats i per a nosaltres això és una gran satisfacció, ja que justament un dels objectius del SAM és posar-los en valor”, ha assegurat el coordinador del festival, Juli Barrero, que en el marc del SAM ha presentat els dos videoclips ‘Dones d’Aigua’ i ‘Plou a la Massana’, produïts i dirigits per Héctor Romance, que han rebut diverses nominacions a certàmens internacionals.

Forné ha remarcat que amb aquest festival es demostra que amb una bona planificació, i sense haver de destinar grans pressupostos, es pot programar un cap de setmana amb moltes opcions per al públic i amb bones oportunitats per als artistes.“Pensem que Andorra necessitava un festival centrat en els artistes del país i adreçat sobretot al públic local”, afirma el conseller. Durant els pròxims dies s’analitzarà el festival, per tal de trobar punts de millora de cara a la l’edició 2023.

Comentaris

Trending