Malmesa l’estructura de la casa-museu d’Areny-Plandolit pel drenatge i evacuació d’aigües pluvials

El Govern convoca un concurs per fer obres en l’immoble cultural ubicat a Ordino, al qual des que va ser reformat com a instal·lació museística a la dècada del 1980 no s’hi ha fet cap actuació profunda

Els jardins exteriors de la casa-museu d'Areny-Plandolit.
Els jardins exteriors de la casa-museu d'Areny-Plandolit. Toni Solanelles

La caiguda del campanar de Sant Vicenç d’Enclar, definitivament, ha posat en alerta el departament de Patrimoni Cultural i més hi tot. El servei ha constatat el progressiu agreujament de certes patologies en el sistema estructural de la casa-museu d’Areny-Plandolit relacionats amb el drenatge i l’evacuació d’aigües pluvials, amb les condicions de ventilació i a la coberta que cal esmenar.

 

Per aquest motiu, el Govern, a proposta de la titular de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha aprovat la convocatòria d’un concurs públic per la rehabilitació del Museu Casa d’Areny-Plandolit amb modalitat de contractació ordinària. Tal com ha apuntat el ministre portaveu, Eric Jover, la casa va ser restaurada i reformada els anys 80 i convertida en museu. D’aleshores ençà, ha estat sotmesa a nombroses operacions periòdiques de manteniment preventiu i ara requereix una actuació més estructural.

El consell de ministres també ha aprovat l’adjudicació del denejament d’humitats ascensionals als campanars de l’església de Sant Joan de Sispony per un import de 27.957,09 euros i al de l’església de Sant Andreu d’Arinsal per 11.786,22 euros, tots dos a l’empresa Construccions Purroy. Els treballs es durant a terme durant els pròxims mesos.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending