Els luministes de Sitges, protagonistes del setembre al Carmen Thyssen

Ruth Casabella oferirà una conferència el dimecres dia 29

El museu Thyssen, a Escaldes-Engordany.
El museu Thyssen, a Escaldes-Engordany.

Mes de setembre amb propostes culturals per al públic familiar al museu Carmen Thyssen Andorra. Destaca l’aportació de la responsable del CAEE, Ruth Casabella, que explicarà el paper de l’escola luminista de Sitges. L’oferta d’activitats també inclou els llocs de viatge i estiueig preferits dels participants.

El Museu Carmen Thyssen Andorra manté l’oferta cultural familiar durant el mes de setembre amb tallers de pintura a l’aire lliure, tallers a l’espai EduCarmen i la conferència ‘L’art de la llum. L’escola luminista de Sitges’ a càrrec de Ruth Casabella, responsable del Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE), que tindrà lloc el dimecres 29 de setembre a les 19 hores.

En aquesta ocasió, la responsable del CAEE convidarà als assistents a “una passejada per la producció artística dels membres de l’escola luminista de Sitges, una visió subjectiva de l’aportació creativa d’una colla d’amics que es van inspirar en la llum del Mediterrani, accentuada pels blancs de les parets de les cases, el daurat de la sorra i el blau del cel”. A més, explica que “proposarà un breu relat sobre com les obres d’Arcadi Mas i Fondevila, Joan Roig i Soler o Joaquim de Miró, hereus de Marià Fortuny i preludi del modernisme català, que ens transporten a un món ple de luminisme i color.”

Aquest cap de setmana, el museu proposa acomiadar la temporada d’estiu amb el taller ‘Postals records d’estiu’, una activitat que convida les famílies a crear postals i cartes inspirades en els llocs de viatge i estiueig preferits. Platja o muntanya, representats a través de diferents tècniques, permetran als assistents reviure els millors moments durant les vacances.

El dimecres 8 de setembre el museu romandrà tancat amb motiu de la celebració la Festa de Nostra Senyora de Meritxell. Els dies 11 i 12 de setembre, serà el torn del #Plein Air del mes, amb temàtica lliure.

Pel que fa als dies 18 i 19 de setembre, tindrà l’activitat ‘Taller d’imans decoratius’, una proposta inspirada en els mítics records de viatges i que proposa als participants utilitzar materials reciclats per crear aquests elements decoratius.

Per commemorar la festa de Meritxell, l’espai museístic proposa un taller inspirat en la riquesa del patrimoni romànic del Principat els dies 25 i 26 de setembre. El taller s’iniciarà amb un petit joc de memòria i també es proposarà als assistents pintar la iconografia romànica amb llapis de colors.

Comentaris

Trending