El llargmetratge ‘Pròfugs’, de Nil Forcada, dóna el tret de sortida a ‘La cultura no s’atura’

La pel·lícula s’estrenarà demà, 30 de novembre, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, i presenta el retorn a través de la història d’un personatge anomenat Alícia Miró

Cartell del llargmetratge 'Pròfugs' de Nil Forcada.
Cartell del llargmetratge 'Pròfugs' de Nil Forcada.

El programa ‘La cultura no s’atura’ arranca amb l’estrena del primer llargmetratge de l’autor andorrà Nil forcada. Es farà el dimarts, 30 de novembre, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. La pel·lícula presenta el tema del retorn a través de la història d’Alícia Miró, que, després de veure’s implicada en un assassinat, torna al país a la recerca d’un fàrmac desconegut.

‘Pròfugs’ és la primera activitat emmarcada dintre de ‘La cultura no s’atura’. Rodada abans de la pandèmia, la pel·lícula té una profunda arrel onírica que superposa temps narratius que imiten l’empremta dels somnis. A més, compta amb la implicació de diferents agents culturals del país, com el Landy Riba, que ha produït i escrit la banda sonora. El cartell ha anat a càrrec de Martín Blanco, il·lustrador nacional.

En la producció hi participa Manel Gilbert, i en el transcurs del metratge i apareixen textos i llibres d’autors andorrans, com d’establiments emblemàtics com La Puça o La Fada Ignorant. L’elenc i l’equip tècnic també estan formats majoritàriament per components del Principat. L’estrena comptarà amb la presència del director i part de l’equip artístic, així com de Landry Riba, que oferirà un concert en directe. Les entrades, que són gratuïtes, es poden adquirir a la web agenda.ad.

En aquesta primera setmana de programació també s’hi pot trobar la primera activitat literària. L’editor de Trotalibros Jan Arimany tractarà sobre el paper de les xarxes socials per apropar els lectors als clàssics de la literatura. La xerrada es farà al teatre Les Fontetes de la Massana el dijous dos de desembre.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending