‘La cultura no s’atura’ ofereix 20 noves activitats durant el mes de febrer

La música, l’art, el cinema i les arts escèniques protagonitzades per artistes i autors del país prendran els carrers i els escenaris de les set parròquies amb una àmplia gamma d’oferta

Cartell de 'La cultura no s'atura'
Cartell de 'La cultura no s'atura'

El programa d'activitats conjunt entre el Ministeri i els comuns, ‘La cultura no s'atura’, prossegueix el seu calendari amb 20 noves propostes protagonitzades per artistes i autors del país. Durant aquest mes de febrer, la música, l'art, el cinema i les arts escèniques prenen els carrers i escenaris de les set parròquies amb una àmplia gamma d'oferta cultural.

En les arts escèniques la primera proposta tindrà lloc el 12 de febrer a Encamp. La Companyia Inevitables presenta una obra de teatre trencadora a través de la mirada del Marc, un home trans de 42 anys embarassat de vuit mesos: ‘Ximpanzé’. D’altra banda, ‘La petita llar’ és una proposta de microteatre que recull el dilema, viscut per molts joves andorrans, entre marxar a l'estranger i continuar estudiant o quedar-se a viure al país. Es podrà veure el dissabte 19 de febrer a Andorra la Vella. Les propostes en arts escèniques clouran el febrer amb un espectacle de poesia urbana i creació en viu. A ‘Nu Drama’ es podran retrobar les lletres del cantant Ricard Soler, que plasmen el conflicte entre l'ànima i la societat.

A les arts plàstiques, a partir del 8 de febrer, i durant tot el mes, la instal·lació fotogràfica ‘Materialitzar la memòria’, de l'artista andorrà Miquel Mercè, es podrà veure als carrers i places de Canillo (Plaça del Pui), La Massana (Plaça de les Fontetes), Ordino (Carrer Major i casc antic). A partir del 15 de febrer arriba també a Andorra la Vella (Carrer de la Vall) i Sant Julià de Lòria (Plaça Lauredià). Alicia Luño, una de les promeses de la pintura del país, inaugura ‘Epifanies i falsos deus’, una proposta plena de llum i color que busca transformar les figures físiques en moviments abstractes, plens d’emocions i subjectivitat. L’exposició estarà disponible fins el 3 de març a la Sala d'Exposicions de l'Oficina de Turisme del Pas de la Casa.

Del 17 de febrer a l’11 de març al Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria les artistes Marta Moran, Mireia Planas i Romina Dolonguevic presenten la instal·lació ‘Cuerpo Natura’, inspirada en la relació entre l’ésser humà i la natura a través de la fotografia, la natura i el so del violoncel. Reprenent un projecte iniciat durant l’edició anterior de ‘La cultura no s’atura’, quatre productores del país presentaran unes càpsules audiovisuals que recullen les impressions dels artistes andorrans Miquel Mercè, Joan Xandri, Yolanda Sanmarcos i Roger Llorente. Serà el 24 de febrer al Teatre de les Fontetes de La Massana.

Pel que fa als audiovisuals, els curtmetratges de joves autors del país segueixen el seu recorregut per les set parròquies. Aquest 2 de febrer és el torn d’Ordino i el 17 a Escaldes-Engordany.

Les lletres també tenen la seva presència. Dimecres 16, a partir de la relectura del clàssic anglès ‘Senyor Chips’, Jan Arimany, Virigina Larraz i Marta Manzanares parlaran dels canvis que actualment afronten els professors i del paper cabdal de la lectura a qualsevol edat. A ‘Parlem de poesia’, conduït i presentat per Quim Torredà, els autors Teresa Colom, Bruna Generoso, Selva López i Nacho Mayo parlaran sobre els seus versos en un entorn històric, al Museu Areny-Plandolit d’Ordino el 23 de febrer.

El febrer més musical es materialitza amb una programació de sis concerts, de diferents formats i estils. Des del jazz més clàssic de la formació Pic Negre (dissabte 5, a Encamp), al rock alternatiu de Four Flags (divendres 18, a Escaldes- Engordany). En altres formats, en destaca la proposta del vermut musical amb la bossa nova de Pic Negre, (diumenge 6 a la plaça de l’Església del Pas de la Casa) o el concert de blues que la formació Schuffle Express oferirà als patinadors del Palau de Gel de Canillo. També es proposa un viatge pels racons de la cultura europea, a través de les guitarres clàssiques del Trio Desconcierto i l’actor Joan Hernàndez. Serà a ‘El viatge de Sofia’, el dissabte 19 a Ordino. A ‘Elles’ es podrà assistir a una conversa entre música i literatura protagonitzada exclusivament per dones, amb la Carolina Bartumeu, la Rosalia Gómez-Lasheras al violoncel, i el piano de Glòria Coll.

Etiquetes

Comentaris

Trending