Joan-Marc Joval assumeix la direcció de Promoció Cultural

El fins ara cap d’àrea ascendeix de rang arran de la jubilació, aquest divendres, de Montserrat Planelles i s’aniran cobrint places, en principi, amb promocions internes

Comentaris

Mònica Bonell i Joan-Marc Joval.
Mònica Bonell i Joan-Marc Joval. SFGA/JAViladot

El fins ara cap d’àrea d’Acció Cultural Joan-Marc Joval ha estat designat director de Promoció Cultural, un dels tres directors del ministeri que dirigeix Mònica Bonell, juntament amb Isabel de la Parte al capdavant de Patrimoni Cultural i de Joan Sans, que lidera el departament de Política Lingüística. Joval supleix Montserrat Planelles, que ha arribat -ho fa aquest divendres, de fet- al terme de la seva etapa professional després d’un llarg període ocupant diversos càrrecs de responsabilitat a Cultura. 

Joval va arribar a Acció Cultural a principi del 2022 després d’haver accedit a l’administració com a director-gerent de la fundació encarregada de la Cimera Iberoamericana. La Covid va fer canviar el format de la cimera i també es va allargar l’activitat de la fundació. Una vegada finalitzada la tasca d’aquest ens creat exprés per a la cimera, a Joval se li va buscar lloc al ministeri de Cultura, passant els edictes necessaris.

Al ministeri de Cultura s’estan movent diverses peces -per exemple, també es jubila el programador cultural Ivan Sansa- i o bé s’intenta promocionar gent que es considera de notable vàlua dins mateix del departament o es busquen perfils de confiança dels responsables especialment polítics del departament per als quals s’adeqüen llocs més o menys específics en funció, també, de les necessitats que té el ministeri o d’aquells punts on es vulguin posar els accents. 

Joval és graduat en Filologia francesa alhora que també en llengües i literatures romàniques i també modernes. A més a més, té formació en Cooperació internacional cultural i estudis sobre política i administració europea. Abans d’aterrar a la Cimera Iberoamericana estava immers en un projecte de cooperació afro-europeu amb seu a Brussel·les.

RENOVACIÓ DE CÀRREC DE CONFIANÇA

Paral·lelament a l’ascens de Joval que el consell de ministres ha formalitzat aquest dimecres, també s’ha acordat renovar el contracte de la jurista espanyola Cristina Fernández, que ja la legislatura passada assessorava el ministeri d’Afers Socials i Habitatge i a la qual Conxita Marsol, pels aspectes relacionats amb polítiques d’habitatge, hauria renovat la confiança. La jurista percebrà un salari mensual brut de 3.718,78 euros. Es tracta d’un càrrec de relació especial.

Comentaris (3)

Trending