La Jambo Street Music recupera els espais del barri antic per gaudir de la música al carrer

L'esdeveniment es realitzarà del 16 al 18 de juny i comptarà amb la participació de més de 500 artistes en les 37 actuacions previstes

La presentació de la Jambo Street Music.
La presentació de la Jambo Street Music.

La Jambo Street Music torna a Andorra la Vella del 16 al 18 de juny recuperant els espais del centre històric de la capital En total, s'han previst 37 actuacions i 45 grups amb més de 500 artistes que passaran sobre els set escenaris. Ioga, cinema a la fresca, espectacles infantils i l'actuació de tots els esbarts completaran una programació per a tots els públics.

Fins a 37 actuacions i 45 grups, la meitat andorrans, passaran per la 9a edició de la Jambo Street Music que després de la Covid-19 torna a recuperar els escenaris al barri antic d’Andorra la Vella perquè la gent gaudeixi de la música a l'aire lliure. D'aquesta manera, del 16 al 18 de juny, la capital es convertirà en centre neuràlgic de tota mena d'estils i és que, com ha recordat un dels seus organitzadors, Oriol Vilella, és un esdeveniment “per a tots els públics”.

Enguany han previst set escenaris diferents, Carrer Anna Maria Janer, places Guillemó, del Poble i del Consell, el cap del Carrer i les placetes Monjó i Sant Esteve. Al llarg de tres dies fins a més de 500 artistes pujaran sobre ells “per donar un impuls al barri i omplir-lo de música i d’ambient”, com ha ressaltat el conseller de Promoció turística i comercial i de Cultura, Miquel Canturri. Entre els aspectes més destacats hi ha l’actuació de l’ONCA, els Black Thursday i el Cor Rock d’Encamp que reunirà a 110 músics junts en un mateix escenari o que un dels escenaris a partir d'ara durà el nom de Cyntia Lim, que va morir l'any passat. “Hem anomenat així el de l'antiga Placeta de Sant Esteve en honor seu. Ella va debutar al Jambo i creiem que és de justícia dedicar-li un escenari”, ha assegurat Vilella.

Comptar amb la col·laboració de l'ambaixada francesa ens ha permès conèixer un mercat poc conegut i ens ha donat eines per arribar a grups emergents”

No només la música omplirà la programació d’aquests dies, hi ha cinema a la fresca, amb la projecció del film d’Ang Lee Destí: Woodstock, que estarà lligada a una exposició que es podrà veure al vestíbul del Centre de Congressos amb documents relacionats amb els festivals de Monterrey i Woodstock de finals dels anys 60; ioga amb música en directe; espectacles infantils i l’actuació de tots els esbarts del país. A més, a més, s’inicia l’experiència Jambo escola en la qual s’han convidat els estudiants més grans de totes les escoles de música del país a pujar als escenaris per demostrar el que saben fer.

Enguany, els organitzadors han comptat amb la col·laboració de l’ambaixada francesa que, com a ressaltat Vilella, “ens ha permès conèixer un mercat poc conegut i ens ha donat eines per arribar a grups emergents” del país veí. De fet, en aquesta edició participaran dos grups o artistes francesos: Lucie Antunes i The Buttshakers.

Per la seva part, el director de Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, s’ha mostrat content de recuperar el format tradicional del certamen, sent festival de música de referència a la zona del Pirineu i que fomenta l’interès d’Andorra abans de l’inici de l’estiu. “Tenim ganes de celebrar aquest esdeveniment per tornar a retrobar-nos entre nosaltres i perquè els turistes coneguin aquests espais del barri antic”, ha assegurat Torres.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending