Humor i producció local a la Temporada de Teatre

La primera representació d'una cita marcada per la pandèmia i les limitacions d'aforament, tindrà lloc el dissabte vinent amb 'La Tercera Onada', a càrrec de la Jove Companyia Nacional d’Andorra

Comentaris

Eli Carrillo, Mireia Codina, Miquel Canturri i Jan Cartes durant la roda de premsa.
Eli Carrillo, Mireia Codina, Miquel Canturri i Jan Cartes durant la roda de premsa. Altaveu

L'humor i la producció local, amb quatre de les vuit produccions, seran els eixos de la 57a edició de la Temporada de Teatre que organitzen els comuns d'Andorra la Vella i de Sant Julià de Lòria. Serà una edició atípica, marcada per la pandèmia i amb una considerable reducció dels aforaments. La primera representació tindrà lloc el dissabte vinent amb  'La Tercera Onada', a càrrec de la Jove Companyia Nacional d’Andorra.

Tan la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina, com el conseller de Cultura i Promoció Turística del comú d'Andorra la Vella, Miquel Canturri han destacat la importància de dur a terme la Temporada malgrat les dificultats provocades per la pandèmia de la Covid i per les restriccions sanitàries i higièniques.

Codina ha afirmat que "no volíem deixar passar aquest moment que ens transmet el teatre", mentre que Canturri ha destacat que "hem volgut fer un esforç per mantenir la cita". Aquest esforç es tradueix, a més de la reducció de l'aforament, en entrades i sortides esgraonades, mascaretes obligatòries i gel hidroalcohòlic. En el cas de l'obra 'La dona del 600' (15 octubre) que formava part de l'anterior temporada, l'esforç encara ha estat més gran tenint en compte que cal reubicar els espectadors que tenien les entrades comprades.

La cònsol menor ha destacat l'esforç de la corporació per promoure els artistes locals ja que, a banda de la Temporada, també van ser els protagonistes de la Festa Major i de les activitats de la Cala Laurediana. Així a les obres programades s'hi troba Júlia Coll coautora de la canço original de 'La Tercera onada' i formada al Trívium lauredià, Cristina Pericas, Hèctor Mas o Alfons Casal.

A banda dels talents locals, la programació es nodreix de noms força comercials com els de Pep Plaza ('Jazz som aquí', 3 desembre), Carmen Machi ('Prostitución, 22 novembre) o els Dagoll Dagom, la Brutal i T de Teatre amb l'adaptació teatral dels relats d'Empar Moliner a 'T'estimo si he begut (5 novembre). Les obres de la capital es representaran al Centre de Congressos.

S’aconsella als assistents que no imprimeixin l’entrada i que el dia de la representació la presentin amb un dispositiu mòbil

La venda d’entrades a Andorra la Vella es farà en blocs de 2 butaques, amb la separació reglamentària d’1,5 metres entre els respectius blocs per garantir la distància de seguretat. Es recomana, a més, prioritzar la compra d’entrades per Internet, a través de www.andorralavella.ad/entrades i www.santjulia.ad/entrades per evitar desplaçaments i acumulacions de persones als punts de venda físics del Centre Cultural La Llacuna i l’Oficina de Turisme d’Andorra la Vella i el Centre cultural i de congressos lauredià. També s’aconsella als assistents que no imprimeixin l’entrada i que el dia de la representació la presentin amb un dispositiu mòbil. Les entrades oscil·len entre els 3 i els 22 euros i novament els dos departaments de Cultura, que han mantingut tarifes, ofereixen descomptes i promocions.

Com es habitual, la temporada es tancarà amb 'Els Pastorets' que arriben a la 27a edició. Aquest any i per la situació provocada pel coronavirus el 'casting' s'ha fet de manera telemàtica.

Comentaris

Trending