Humor i molta producció pròpia en una Temporada de Teatre amb protocols d’accés distints

Dos dels professionals teatrals andorrans amb més bagatge fora d’aquí, Ester Nadal i Roger Casamajor, dirigeixen sengles muntatges que es veuran al Claror lauredià, amb el 70% d’aforament; al Comunal d’Andorra la Vella hi haurà tota la capacitat disponible

Comentaris

Alguns dels responsables de la Temporada.
Alguns dels responsables de la Temporada. COMÚ DE SANT JULIÀ

L’humor, així en general (i amb la inclusió del Festival de Pallasses), i la producció pròpia (inclosos ‘Els Pastorets’) marcaran una Temporada del Teatre que tornen a compartir Andorra la Vella i Sant Julià i que tindrà protocols d’accés distints en funció de si es tracta del Comunal de la capital o del Claror lauredià. Dos dels professionals teatrals andorrans amb més bagatge fora d’aquí, Ester Nadal i Roger Casamajor, dirigeixen sengles muntatges en el marc de la temporada.

La Temporada de Teatre s’allargarà d’octubre a gener amb espectacles molt diversos. Els detalls els han donat la cònsol menor de Sant Julià, Mireia Codina, i el conseller de Cultura i de Promoció Turística d’Andorra la Vella, Miquel Canturri. Els espectacles que es facin al Claror disposaran d’un aforament del 70% i com que hi haurà distància, n’hi haurà prou amb dur mascareta. En canvi, en el cas de la capital, hi haurà disponible el 100% de la platea i, més enllà de la mascareta, caldrà dur o bé el passaport Covid, o bé un test d’antigen recent negatiu, o bé el certificat conforme s’ha passat la malaltia els darrers sis mesos.

La 59a Temporada de Teatre arrencarà a Sant Julià de Lòria el proper 9 d’octubre amb una producció de la JOCAND, ‘Arrels d’arreu’. Un espectacle de creació dirigit per Ester Nadal al voltant de la identitat i la memòria dels avis i les àvies. És el segon projecte de la companyia després de ‘La tercera onada’, que ja va ser al Claror el setembre de l’any passat.

En clau d’humor, un dels millors pallassos del moment, Guillem Albà, aturarà la seva gira de Jaleiu a Andorra la Vella l’11 de novembre; JOCAND i l'ENA hauran estrenat abans (9 d'octubre i 28 i 29 del mateix mes) a Sant Julià

La següent cita serà a Andorra la Vella amb el recuperat Festival internacional de pallasses d’Andorra, que comptarà amb cinc representacions. Del 14 al 16 d’octubre, el Teatre Comunal acollirà Virgínia Imaz amb ‘Sex o no sex’; Gardi Hunter amb ‘La costurera’ i la Cia. Pepa Plana que presentarà en exclusiva mundial ‘Si tu te’n vas’. També hi haurà Pallasses a la Llacuna els dies 15 i 16: Clara del Ruste presentarà ‘ClaraEva’ i Cristina Solé escenificarà ‘WeetFloor’.

Els dies 28 i 29 d’octubre arribarà a l’escena laurediana amb una producció de l’ENA, ‘Quatre dones i el sol’, dirigida per l’andorrà, Roger Casamajor. Tal com ha destacat Mireia Codina, s’ha apostat per les produccions del país, amb espectacles de la JOCAND i l’ENA, i mantenint la col·laboració amb l’ambaixada de França, que també ha tingut representació durant l’acte de presentació de la temporada, aquest dilluns al Claror lauredià.

En clau d’humor, un dels millors pallassos del moment, Guillem Albà, aturarà la seva gira de Jaleiu a Andorra la Vella l’11 de novembre. Un xou vitalista amb música en directe. En col·laboració amb l’ambaixada de França i amb el suport de la Representació del Copríncep francès, la Companyia Cirque Le Roux presentarà 'La nuit du cerf’ el 24 de novembre a l’auditori Claror. La col·laboració entre l’ambaixada i el comú de Sant Julià de Lòria, que ja es va fer palesa en la 53a, 54a i 56a temporades, s’amplia amb un espectacle infantil en francès el 26 de novembre amb ‘Prise de terre’ de la companyia, Le Poisson Soluble. Es tracta d’un espectacle que va obtenir el premi del jurat al Festival de Marionetes d’Ovar, a Portugal, el passat mes de juny.

Al desembre, el dia 2, Andorra la Vella aposta per un concert teatral adreçat a tota els públics, ‘Concerto a Tempo d’Umore’ a càrrec de l’Orthemis Nova Orquestra de Cambra de l’Empordà. I com és tradicional, la Temporada de Teatre clourà amb la representació d’‘Els Pastorets’. Serà la 28a edició d’aquesta obra tan lligada a Sant Julià de Lòria que enguany estarà dirigida per Cristina Pericas i Núria Montes. Es podrà veure els dies 26 i 28 de desembre això com el 2 i 6 de gener.

Comentaris

Trending