Un grup andorrà, al cartell de la Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca (FiM)

És el fruit de l’acord signat entre el ministeri de Cultura i l’ajuntament de la localitat catalana, que se suma al ja tancat amb el Mercat de Música Viva de Vic

Un moment de la signatura del conveni.
Un moment de la signatura del conveni. SFGA

Govern ha signat aquest dimecres al matí un acord de col·laboració amb la Fira de Musica emergent i familiar (FiM) Vila-seca per promoure l’intercanvi artístic i la presència al festival de propostes musicals procedents d’Andorra. Així, fruit del conveni, el festival inclourà al seu programa un grup provinent del Principat. Els primers resultats del document s’hauran de veure en l’edició d’enguany i es prorrogarà automàticament per successius certàmens.

L’acord l’han signat la directora de Promoció Cultural, Montserrat Planelles, i l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, al castell de la localitat. El pacte s’emmarca en la voluntat de la fira de música emergent i familiar d’establir col·laboracions amb institucions i agents culturals dels territoris de parla  catalana amb l’objectiu de reforçar el seu paper vertebrador de l’escena musical emergent i familiar de Catalunya. Per la seva banda, el ministeri de Cultura i Esports avança en difondre i promocionar internacionalment el sector andorrà i contribuir a crear nous públics i mercats.

Segons s’ha explicat en un comunicat des de Govern, al llarg de les properes setmanes s’anunciarà el grup del Principat que actuarà enguany a la FiM, que s’ha de celebrar entre el 4 i el 7 de maig. L’acord se suma al que es va signar també amb el Mercat de Música Viva de Vic. Tots dos, s’assegura, “permeten donar seguiment a l’estratègia del ministeri per internacionalitzar i professionalitzar el seu sector musical”. De fet, s’han d’anunciar els pròxims dies dos acords més amb fires i mercats professionals estratègics.

Etiquetes

Comentaris

Trending