Govern recupera l’ajut de 100.000 euros per un únic projecte cinematogràfic

La convocatòria està oberta fins al 31 de maig tant per cineastes del país com de fora amb una part de la gravació al Principat

El director cinematogràfic, Héctor Romance
El director cinematogràfic, Héctor Romance

L'Executiu aposta per continuar ajudant al món cinematogràfic amb l'obertura d'una convocatòria en aquest àmbit que recupera els 100.000 euros per un únic projecte. Els interessats poder presentar la sol·licitud fins al 31 de maig tant si tenen l'activitat registrada al país o són de fora, però fan una important part del rodatge al Principat o té interès per la cultura andorrana.

L’executiu ha obert la convocatòria per a la concessió d’un ajut a la cinematografia i que, enguany recupera la dotació de 100.000 euros per un únic projecte en concepte de col·laboració en la producció d’un llargmetratge de ficció, documental o d’animació.

Poden optar a la subvenció les produccions d’empreses andorranes que tinguin una activitat registrada en producció cinematogràfica o audiovisual legalment al país. També es poden presentar les produccions internacionals que es rodin, com a mínim en un 30% del metratge, en territori andorrà. A més, un percentatge significatiu de la subvenció -entre el 15 i el 30%- ha de revertir en despesa feta en territori andorrà. Finalment, també poden optar a la subvenció projectes de directors o guionistes andorrans, i projectes d’un gran interès per a la cultura andorrana.

Amb aquesta iniciativa des de l'executiu es vol mantenir el suport a la indústria, després de l'èxit de les dues convocatòries anteriors. En aquest sentit, des de Govern s'ha recordat que estan a punt de sortir a les pantalles els dos primers llargmetratges subvencionats: El fred que crema i 42 segundos, que es preveu que s'estrenin enguany, entre estiu i tardor.

Els interessats poden recollir la documentació al Servei de Tràmits. Edifici administratiu del Govern i tenen temps per entregar les ofertes fins al 31 de maig.

Etiquetes

Comentaris

Trending